Donează pentru a ajuta copiii din familii defavorizate să meargă la școală!
Știri

Donează pentru a ajuta copiii din familii defavorizate să meargă la școală!

Fundația Regina Pacis a lansat campania de colectare a rechizitelor școlare „Ghiozdanul cu speranțe”. Campania își propune să ajute 80 de copii lipsiți de îngrijirea părintească, care provin din familii defavorizate și nu au posibilități de a merge la școală sau sunt, la moment, în pragul abandonului școlar din cauza lipsei rechizitelor școlare. 

Puteți dona rechizite școlare, ghiozdane, haine și încălțăminte pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani. Totodată, dacă doriți să ajutați direct copiii din cadrul Centrului de Plasament al Fundației Regina Pacis, puteți alege un beneficiar din această listă și să-i procurați personal lucrurile necesare.

În anul 2018, Organizația internațională „Salvați copiii” a publicat studiul „End of Childhood Index all Save the Children”, potrivit căruia rata abandonului școlar în Republica Moldova este de 17,9%, poziționându-ne pe locul întâi în Europa. Printre cauzele abandonului școlar se numără și problemele financiare ale familiilor defavorizate.

Donațiile pot fi aduse la sediul Fundației Regina Pacis, or. Chișinău, str. Sfatul Țării, 17, de luni până vineri, între orele 09:00-18:00. Pentru detalii, puteți apela numărul de telefon 022 23 55 11 sau 069516996. Pentru persoanele care doresc să facă donații în bani a fost creat un cont pe platforma de donații online www.sprijina.md.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.