Doar în două zile veți putea depune actele pentru indemnizația de maternitate
Știri

Doar în două zile veți putea depune actele pentru indemnizația de maternitate

Doar în zilele de 7 și 8 aprilie, între orele 7.30 și 15.00, casele teritoriale de asigurări sociale vor recepționa acte pentru stabilirea indemnizației de maternitate, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). Excepție vor constitui CTAS Soroca și CTAS Ştefan Vodă, dat fiind că în orașele respective este stabilit un regim special de carantină.

Deservirea beneficiarelor în casele teritoriale va fi organizată astfel încât, în momentul prestării serviciilor persoanelor, să fie asigurată distanța socială necesară de la 1,5 până la 2 metri. Solicitanţii trebuie să poarte măști şi mănuși.

Se pot adresa femeile asigurate, soțiile aflate la întreținerea soților asigurați și femeile cu statut de șomeră, pentru a fi stabilită indemnizația de maternitate.

Pachetul trebuie să conțină următoarele documente:

  • certificatul de concediu medical în original;
  • buletinul de identitate (în original şi copia);
  • în cazul soțiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi – certificatul de căsătorie (în original şi copia);
  • declaraţia soţiei, scrisă pe proprie răspundere, că nu este angajată în câmpul muncii, nu realizează venit asigurat şi nu este persoană asigurată de riscul respectiv.

Plata indemnizaţiei de maternitate va fi efectată prin intermediul prestatorului de servicii de plată desemnat prin cerere de către beneficiar. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Casei Naționale www.cnas.md la compartimentul „Alte prestații sociale”.

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu noul tip de coronavirus, a fost prelungit termenul de suspendare a activităților de primire a cetățenilor în audiență, relații cu publicul atât în oficiul central, cât și în subdiviziunile teritoriale, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.