Directoarea Grădiniței nr. 177 știa că educatoarele agresau copiii și le-a reangajat după ce ele au fost demise din același motiv
Știri

Directoarea Grădiniței nr. 177 știa că educatoarele agresau copiii și le-a reangajat după ce ele au fost demise din același motiv

Sursa foto: suntparinte.md

Directoarea Grădiniței nr. 177, Lucia Cazacu, știa că în instituție era aplicată violența fizică și psihologică asupra copiilor. Mai mult, aceasta a reangajat educatoarele, chiar dacă anterior ele au fost demise din același motiv – comportament inadecvat față de copii. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar, Ruslan Codreanu, la ședința Primăriei. 

„Eu pot să discut, pot să ascult, dar niciodată nu voi negocia cu persoanele care au un comportament inadecvat și manifestă violență fizică și emoțională asupra copilului. Directoarea nu numai că știa, ci a fost informată și a reangajat educatoarele care manifestau agresiune față de copii. Educatoarele au fost eliberate anterior, din cauză că nu aveau un comportament adecvat”, a declarat Ruslan Codreanu. 

Deocamdată, ordinul de eliberare din funcție a fost semnat doar pentru directoarea instituției, Lucia Cazacu. Educatoarele implicate în scandal nu au depus deocamdată cerere de demisie, după cum a anunțat edilul-șef interimar.

În raport este menționat faptul că preșcolarii sunt speriați, se tem să vorbească atunci când văd adulți sau când trebuie să intre în grupa unde au fost agresați și chiar au început să spună minciuni, lucru constatat și de părinți.

Totodată, Ruslan Codreanu a subliniat faptul că Grădinița nr. 177 nu va fi nicidecum închisă. Acesta urmează să discute astăzi cu părinții care au protestat dimineața în fața Primăriei, nemulțumiți de Raport, precum și cu celelalte educatoare de la grădiniță:

„Înțeleg părinții care sunt supuși unui șantaj, dar să fim educatori într-o instituție de învățământ și să șantajăm părinții că noi închidem grădinița, de parcă ar fi moșia noastră, este lipsă totală de bun-simț. Din păcate, sunt puțini dintre cei care strică imaginea întregului sistem, atunci când la mijloc este copilul. Va fi numit un interimar. Instituția nu poate fi închisă, mulțumesc educatorilor care au continuat să lucreze, ea nu poate fi închisă pentru că așa a decis un director sau un educator”.

Primarul interimar susține că a primit mai multe plângeri din partea părinților, precum că trebuie să achite taxe informale: 2.000 de lei pentru înscriere, 600 de lei pentru evenimente etc.

Amintim că directoarea Grădiniței nr. 177 din Chișinău a fost demisă, după ce raportul Centrului psiho-socio-pedagogic a scos la iveală faptul că, în instituția respectivă, copiii sunt supuși violenței fizice și psihologice.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.