Direcțiile de educație din Chișinău nu vor mai organiza licitații pentru procurarea produselor alimentare
Știri

Direcțiile de educație din Chișinău nu vor mai organiza licitații pentru procurarea produselor alimentare

Sursa foto: Suntparinte.md

Direcțiile de educație, tineret și sport din municipiul Chișinău nu vor mai putea organiza licitații privind procurarea produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău. 

Primarul general Ion Ceban a anunțat, la ședința de astăzi a Primăriei Chișinău, că procedura de achiziție a produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ va fi externalizată. Atribuțiile urmează să fie preluată de instituții externe „care au maximă credibilitate”, una dintre ele fiind Biroul din Moldova al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Ion Ceban susține că această instituție dispune de „standarde internaționale privind procurarea produselor și serviciilor”.

„Direcțiile de învățământ trebuie să se ocupe de educație, nu de achiziții publice. Între timp ne vom asigura ca procesul să nu fie întrerupt”, a adăugat edilul-șef al capitalei.

La rândul său, viceprimara Angela Cutasevici a declarat că această măsură este necesară pentru a exclude livrarea produselor alimentare necalitative sau expirate în școli și grădinițe:

„Problema achizițiilor în domeniul alimentației pentru instituțiile de învățământ a fost una de rezonanță. Au existat mai multe sesizări privind achiziționarea produselor necalitative. Având mai multe rapoarte și recomandări ale experților privind centralizarea achizițiilor produselor alimentare, ne dorim să externalizăm acest proces. Direcțiile educație nu se vor ocupa de procurarea produselor alimentare, dar o altă entitate”.

În cel mult două săptămâni, Primăria Chișinău va oferi detalii despre noul proces de achiziție publică.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.