Mama Sabina Efros - din experiența mea cu slingul
Util pentru părinți

Mama Sabina Efros – din experiența mea cu slingul

Istoria relațiilor noastre cu slingul a început relativ târziu. Când Jese avea cinci luni și jumătate am simțit o nevoie acută să-mi eliberez mâinile, mai ales că trebuia permanent să îl port în brațe. Probabilitatea unei eventuale escapade de shopping era foarte mică, la fel ca sortimentul, de aceea am hotărât ca pentru prima perioadă să încerc să improvizez din ce am la îndemână.

Norocul meu a fost când mi-am amintit de o fâșie de material din care plănuiam să fac o față de masă, precum și atunci când am simțit pe propria piele ce bine e să trăiești în secolul nostru când internetul le știe pe toate. De acolo am și aflat că acesta, de fapt, se numește „rebozo” și că femeile mexicane îi sunt cele mai fidele utilizatoare, precum și despre diferitele modalități cum îl poți lega ca să-ți porți odrasla fără daune pentru spate.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Îl legam ca clasicul sling rebozo sau ca sling cu inele, în locul acestora făcând nod. Așa și ne-a salvat el prin casă și la plimbări până am trecut la următorul nivel – achiziționarea unui sling fular. De el ne-am folosit până în toamnă. Atunci mi-a venit ideea să-mi procur o scurtă specială pentru a purta copilul în sling pe perioada rece a anului. Am eliminat din start varianta de a lega copilul îmbrăcat în salopetă de iarnă peste paltonul meu.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Am riscat să comand on-line scurta și nu am regretat. Odată cu ea am comandat și fast-sling (un fel de sling între un mei tai și rucsac ergo). Multe priviri amuzante am strâns noi. Ce-i drept, nu în fiecare zi vezi o femeie cu un bebeluș care scoate capul din scurta ei. Dar să spun cât de confortabil ne era e să nu spun nimic! Pe lângă faptul că era călduț împreună, eram foarte mobili, mult mai mobili decât cu un cărucior, și, pentru mine, acesta e cel mai mare plus.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Am reușit iarna să mergem și în călătorie. Ne plimbam mult, făceam shopping și nu aveam nevoie să mă gândesc unde e comod și unde nu e comod să mergem. Cu atât mai mult că alăptez copilul la cerere, pot să o fac oriunde fără ca măcar cineva să-şi dea seama cu ce suntem ocupați.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Privind acum în urmă, pot să zic că aș fi câștigat mai mult dacă mi-aş fi făcut rost de un sling de la naștere, ceea ce voi face neapărat cu următorul copil.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.