Deficit de ouă, hrișcă, linte, nucă și carne de vită, în grădinițele din Chișinău
Știri

Deficit de ouă, hrișcă, linte, nucă și carne de vită, în grădinițele din Chișinău

Sursa foto: Suntparinte.md

Problema deficitului de produse alimentare devine tot mai resimțită în grădinițele din Chișinău. În prezent, există un deficit destul de mare de carne de vită, ouă, hrișcă, linte și miez de nucă, astfel devenind și mai dificilă alimentarea copiilor din creșe și grădinițe. Anunțul a fost făcut, la ședința Primăriei, de către Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

Produsele nu sunt livrate în cantitățile necesare de către agenții economici, din cauza creșterii prețurilor la produsele alimentare sau din cauza insuficienței pe piață a anumitor produse, precum carnea de vită. Andrei Pavaloi a menționat că, în acest context, au fost organizate discuții cu viceprimarii mun. Chișinău, cu agenții economici, Direcțiile de sector, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Centrul de Sănătate Publică (CSP) Chișinău, precum și a fost expediat un demers către CSP Chișinău privind modificarea meniului-model, astfel încât noul meniu să conțină vitaminele, mineralele și caloriile necesare în norma zilnică a copiilor.

Totodată, Direcția educație a expediat demersuri către Guvern privind suplimentarea fondurilor pentru alimentația copiilor, în condițiile în care, în bugetul municipal, nu sunt suficienți bani pentru a fi majorată norma financiară. Deocamdată, Direcția nu a primit niciun răspuns.

În cadrul ședinței, șeful adjunct al Direcției a mai anunțat că, în perioada 29 noiembrie-1 decembrie, va fi organizată o instruire pentru personalul din blocurile alimentare din grădinițe. Instruirea va conține trei module pentru bucătari, printre care: cerințele de organizare a proceselor tehnologice în blocurile alimentare, operațiile tehnologice de bază folosite în pregătirea bucatelor, tehnologia salatelor și garniturilor, operații tehnologice de bază folosite în pregătirea bucatelor din legume, pește, carne, brânză de vaci, dulciuri etc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.