Decizie de ultimă oră! Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită
Știri

Decizie de ultimă oră! Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită

Sursa foto: nytimes.com

Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită. Elevii vor sta acasă începând cu data de 23 octombrie, și nu 27 octombrie, cum era prevăzut inițial. Un Ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Anatolie Topală.

Ministerul Educației și Cercetării anunță că a luat o asemenea decizie pentru a preveni răspândirea COVID-19, precum și pentru a asigura profilaxia și securitatea în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal.

Totuși, până la sfârșitul semestrului I, elevii vor fi nevoiți să recupereze orele la disciplinele școlare pentru zilele suplimentare de vacanță (25 și 26 octombrie).

Totodată, Ministerul atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă. Astfel, va fi atras la serviciu personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, a căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitatea la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.