Decizie de ultimă oră! OMS a anunțat stare de urgență la nivel global din cauza noului tip de coronavirus
Știri

Decizie de ultimă oră! OMS a anunțat stare de urgență la nivel global din cauza noului tip de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat în această seară că a declarat stare de urgență la nivel global, în contextul în care epidemia de coronavirus se extinde în afara Chinei. 

OMS definește o urgență de sănătate publică de interes internațional ca „un eveniment extraordinar” care constituie un „risc pentru sănătatea publică pentru alte state prin răspândirea internațională a bolii” și care „necesită un răspuns coordonat la nivel global”.

Până la această oră sunt 7.711 cazuri confirmate și 12 167 de cazuri suspecte în China. Dintre cazurile confirmate, 1.370 sunt cazuri grave și 170 de persoane au murit. Alte 124 de persoane s-au recuperat și au fost externate.

Secretariatul OMS a anunțat care este situația și în alte țări. În prezent, au fost confirmate 82 de cazuri în 18 țări. În trei cazuri a fost semnalată transmiterea de la om la om în afara Chinei. Unul dintre cazuri este sever. Deocamdată nu au fost înregistrate decese.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, a catalogat coronavirusul drept „un focar fără precedent”, care a fost primit cu un „răspuns fără precedent”, lăudând, în același timp, măsurile „extraordinare” luate de China pentru a împiedica răspândirea acestuia.

În acest context, OMS face apel către toate țările să fie pregătite – supraveghere activă, depistare timpurie, izolarea persoanelor și gestionarea cazurilor, urmărirea celor care au contactat cu persoanele infectate și prevenirea răspândirii infecției nCoV-2019.

Şi în continuare, principalele recomandări pentru a reduce riscul de infectare sunt:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.