Decis! Elevii din Chișinău, Bălți și alte 6 raioane vor sta acasă până la 7 noiembrie
Știri

Decis! Elevii din Chișinău, Bălți și alte 6 raioane vor sta acasă până la 7 noiembrie

Sursa foto: fox32chicago.com

Elevii care-și fac studiile în școlile aflate în localitățile unde este prag de alertă roșu vor sta acasă până la 7 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată de Ministerul Educației și Cercetării, după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a propus o asemenea recomandare.

Conform informațiilor prezentate ieri de Ministerul Sănătății, în prezent, prag de alertă roșu este înregistrat în opt municipii și raioane: Bălți, Chișinău, Glodeni, Basarabeasca, Anenii Noi, Dondușeni, Sîngerei și Edineț.

Această decizie a fost luată în contextul în care, tot ieri, 27 octombrie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că, în ultimele șapte zile, a fost înregistrată o creștere nesemnificativă a numărului copiilor infectați – de 3,7%, adică cu 43 de copii mai mult decât săptămâna trecută, fiind vorba în total de circa 1.200 de copii pe parcursul ultimelor șapte zile.

Până în prezent, de la începutul pandemiei, 21 658 de copii de 0-17 ani au fost infectați cu SARS-CoV-2, dintre care 6% – mai mici de un an; 18% – de 1-5 ani; 21% – de 6-10 ani; 55% – de 11-17 ani.

În contextul prelungirii vacanței de toamnă, Ministerul Educației și Cercetării precizează că lecțiile vor fi recuperate, fără a menționa dacă este vorba de zilele luni-vineri (cu adăugarea orelor suplimentare în timpul zilei) sau de sâmbătă.

Totodată, Ministerul atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim de muncă flexibil. Astfel, va fi atras la serviciu personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, a căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitatea la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ extraşcolar nu vor fi desfăşurate activităţi cu prezenţa fizică a elevilor.

Copiii care își fac studiile în localitățile unde este stabilit prag de alertă portocaliu sau galben vor merge la școală în regim obișnuit, începând cu data de 1 noiembrie.

Ordinul îl puteți citi AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.