Decis! Bugetarii vor sta acasă încă două săptămâni
Știri

Decis! Bugetarii vor sta acasă încă două săptămâni

Sursa foto: debacau.ro

În perioada 7 aprilie – 17 aprilie, persoanele care activează în unitățile din sectorul bugetar și instituțiile/autoritățile publice aflate la autogestiune nu vor merge la serviciu. Comisia pentru Situații Excepționale a decis să prelungească vacanța bugetarilor, după ce aceștia au revenit astăzi la muncă.

Dacă situația epidemiologică nu se va ameliora, vacanța va fi prelungită până la 28 aprilie. Excepție fac:

  • instituțiile medico-sanitare, de sănătate publică și servicii auxiliare pentru instituțiile de sănătate publică, serviciilor de salvare, urgență și de asistență socială;
  • autoritățile administrative din domeniul apărării naționale, ordinii publice şi securității naţionale.

Totodată, procesul educațional, pentru instituțiile de învățământ de toate nivelurile, va continua de la distanță. Este vorba despre instituțiile de învățământ de educaţie timpurie, de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi special, care vor asigura desfășurarea procesului educațional la distanță. Premierul Ion Chicu a anunțat că lecțiile vor fi organizate online.

Salariul bugetarilor va fi păstrat integral în perioada vacanței. Zilele libere vor fi recuperate după ridicarea situației de urgență.

„Probabil, vom reveni, pentru o perioadă anumită, la regimul de muncă de șase zile pe săptămână, așa cum a fost cu mulți ani în urmă”, a precizat premierul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.