De mâine, masca va fi obligatorie în școlile din Chișinău pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale
Știri

De mâine, masca va fi obligatorie în școlile din Chișinău pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale

Sursa foto: platform.nashvilleparent.com

De mâine, elevii claselor a V-a – a XII-a vor trebui să poarte măști de protecție în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ secundar general din mun. Chișinău, inclusiv extrașcolar. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău.

Obligativitatea purtării măștilor în timpul lecțiilor mai este valabilă pentru elevii care își fac studiile în școlile profesionale, colegii și centre de excelență, precum și pentru studenții din instituțiile de învățământ superior.

Totodată, angajații instituțiilor de învățământ și persoanele străine care au dreptul de acces în aceste instituții vor purta în continuare, obligatoriu, măști de protecție în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ, de toate nivelurile.

În cazul în care va fi confirmat un caz de COVID-19 la un elev sau cadru didactic, toţi elevii din clasa sau grupa respectivă (dacă clasa este împărțită în grupe) vor fi plasați în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile. Clasa/grupa va continua studiile în regim online timp de 14 zile. Decizia de autoizolare la domiciliu va fi coordonată cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

Decizia de sistare a procesului educațional și plasarea integrală în carantină a unei instituții de învățământ din mun. Chișinău va fi luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în baza evidențelor și anchetelor epidemiologice.

Hotărârea integrală o puteți citi AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.