De mâine, în Moldova, vor fi deschise doar farmaciile, magazinele alimentare și benzinăriile
Știri

De mâine, în Moldova, vor fi deschise doar farmaciile, magazinele alimentare și benzinăriile

valeriana copii

Sursa foto: bzi.ro

În Republica Moldova au fost confirmate 23 de cazuri de Coronavirus de tip nou, dintre care zece – de transmitere locală. Astăzi, a avut loc o nouă ședință a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, unde au fost luate următoarele decizii: 

1. Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura sistarea tuturor curselor aeriene regulate de pasageri, precum și a charterelor regulate de pasageri pentru care decolarea este planificată mai târziu de 17 martie, ora 00:00 – până la 01.04.2020, ora 00:00.

2. Se sistează rutele feroviare internaționale de transport pasageri a căror plecare este planificată mai târziu de 17 martie, ora 00:00 – până la 01.04.2020, ora 00:00.

3. A interzice din data de 17 martie 2020, ora 00.00, autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene (11 puncte deschise) și, din data de 17 martie, ora 20.00, autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române (6 puncte deschise). Interdicția se referă doar la cetățenii străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.

4. Se autorizează intrarea în Republica Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorilor auto și personalului de deservire a mijloacelor de transport care efectuează transportarea mărfurilor, echipajelor aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren.

5. Se autorizează intrarea în Republica Moldova a membrilor misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrilor de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii
de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

6. Se sistează până la 01.04.2020 ora 00:00:

  • Activitatea de comerț a unităților comerciale cu amănuntul, cu excepția unităților de comercializare a produselor alimentare, a produselor farmaceutice şi a produselor petroliere;
  • Activitatea piețelor comerciale;
  • Activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneo-sanatoriale;
  • Activitatea unităților de alimentație publică, în localurile şi în spațiile amenajate/autorizate ale acestora, cu excepția activităților de preparare şi distribuire a produselor în regim catering.

7. Centrele comerciale vor asigura funcționarea în regim normal a unităților de comercializare a produselor alimentare și a produselor farmaceutice, amplasate în incinta acestora.

8. Se obligă entitățile prestatoare de servicii publice și private să organizeze și să asigure un regim fluidizat de acces al persoanelor în locurile de prestare a serviciilor, care nu va admite încălcarea distanței sociale.

9. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.