Skip to content Skip to footer

De mâine, cadrele didactice din Chișinău vor lucra de acasă

De mâine, 16 martie, toate cadrele didactice din instituțiile de învățământ din mun. Chișinău vor lucra de acasă. Decizia a fost luată de Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău, în contextul instituirii Codului roșu la nivel național privind situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19. 

Este vorba despre instituţiile de învățământ general (preşcolar, primar, secundar şi extraşcolar). Cadrele didactice şi cadrele didactice auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare.

Rezultatele monitorizării vor fi înscrise într-un registru de evidenţă al grupei/clasei elaborat individual de cadrul didactic şi vor fi transmise conducerii instituţiei de învăţământ. Directorii instituţiilor vor raporta zilnic Direcției dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor din instituţiile de învăţământ.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţământ la distanţă, pentru a fi recuperate orele de studiu.

La moment, DGETS încurajează cadrele didactice să propună elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activități de consolidare, aprofundare și dezvoltare a competențelor specifice la disciplinele școlare:

  • lecturi recomandate la disciplinele școlare;
  • proiect: „Toată şcoala citeşte o carte” (accesul la carte fiind de la domiciliu);
  • elaborarea lucrărilor de cercetare pentru participarea la Conferința științifico-practică a elevilor „Muncă. Talent. Cutezanță”;
  • proiecte transdisciplinare cu sarcini de realizare în condițiile de domiciliu;
  • vizionări de filme cu sarcini de analiză;
  • analiza știrilor TV/radio/internet după algoritmul stabilit;
  • elaborarea produselor desenate/aplicate;
  • croșetare, broderie, aplicații ş.a.

Cadrele didactice din învățământul preșcolar vor ajuta părinții în identificarea activităților educaționale specifice vârstei copiilor. Sunt recomandate jocuri de rol, aplicații, desene, puzzle etc.

Facem apel repetat către populație să evite locurile publice aglomerate și să stea în casă. Cei reveniți din focar să se autoizoleze pentru a nu se expune riscului pe sine și pe cei dragi. 

Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

Avertizare! Preluarea conținutului, fără a cita sursa, dăunează grav imaginii instituției dvs. Puteți prelua în limita a 500 de caractere, dar să citați sursa cu link activ. Conținutul poate fi preluat integral doar cu permisiunea redacției Suntparinte.md.

Adresa: str. Alexei Mateevici, 46/1, Chișinău, Republica Moldova
Număr de contact: 068 294 424

CMT © 2024. Toate drepturile rezervate.