De mâine, acces interzis în parcuri și pe terenuri de joc. Fără mâncare și cafea în benzinării
Știri

De mâine, acces interzis în parcuri și pe terenuri de joc. Fără mâncare și cafea în benzinării

Începând cu ziua de mâine, 25 martie, va fi interzisă aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joc, terenuri sportive, zone de agrement. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

De asemenea, va fi interzisă prestarea serviciilor de alimentație publică în stațiile PECO. Totodată, persoanele în vârstă de peste 63 ani nu vor putea ieși în afara domiciliului și în spațiile publice, cu excepția:

  • deplasărilor în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță;
  • deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare;
  • deplasării pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată;
  • deplasării pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate (ex. decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor și animalelor de companie etc).

„Colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii și punerea ei în practică. Începând cu această acțiune, trebuie să antrenăm și forțele armate pentru menținerea ordinii publice”, a spus premierul Ion Chicu.

În plus, Casa Națională de Asigurări Sociale va asigura, începând cu 1 aprilie, transferul prestațiilor sociale (indemnizațiile familiilor cu copii, indemnizații de maternitate, indemnizații paternale, indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă) la conturile bancare de salariu ale beneficiarilor.

Tot începând cu 1 aprilie, „Poșta Moldovei” va distribui la domiciliu, cu însoțirea unui angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, pensiile, alocațiile sociale de stat și alte prestații sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârsta și alocații sociale de stat pentru persoane vârstnice.

În Republica Moldova au fost înregistrate 109 cazuri de infecție, dintre care 40 în mun. Chișinău, 17 în raionul Hîncești, câte 8 în raioanele Ștefan Vodă și Căușeni și 4 cazuri în raioanele din partea stângă a Nistrului. 43 de cazuri sunt de import și 66 cazuri – de transmitere locală.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.