De luni, elevii din clasele primare și cele absolvente din Chișinău vor reveni la școală
Știri

De luni, elevii din clasele primare și cele absolvente din Chișinău vor reveni la școală

Sursa foto: Playtech.ro/Foto-simbol

Elevii din clasele primare și cei ai claselor absolvente, din mun. Chișinău, vor reveni la ore cu prezența fizică, începând cu ziua de luni, 19 aprilie. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Noua decizie vizează elevii din clasele primare, a V-a, a IX-a și a XII-a. Aceasta a fost luată după ce 40% dintre cadrele didactice din instituțiile publice de învățământ din capitală au fost imunizate împotriva COVID-19, cu prima doză de ser.  

În școlile de muzică, arte și arte plastice din Chișinău, lecțiile de solfegiu și teoria muzicii, precum și orele individuale vor fi organizate cu prezența fizică a elevilor, cu respectarea normelor de control și prevenire COVID-19, în baza suprafeței sălilor de clasă.

În școlile cu profil sportiv urmează să fie permise antrenamentele nu doar pentru loturile naționale, ci pentru toate loturile care se pregătesc de competiții.

Decizia integrală a Comisiei poate fi citită AICI.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, directoarea executivă a Asociației „Părinți solidari”, Ala Revenco, a menționat că învățământul online trebuie să fie o soluție de scurtă durată, nicidecum de luni întregi, și și-a exprimat indignarea față de faptul că, în perioada martie-aprilie 2021, cele mai dure restricții au fost aplicate în raport cu sistemul de învățământ, fără ca autoritățile să prezinte dovezi că anume copiii ar cauza răspândirea virusului.

Părinții au îndemnat autoritățile să permită redeschiderea claselor primare și să-și concentreze eforturile pe diminuarea numărului de cazuri pe categoria de vârstă 60+, fiind cea mai afectată în prezent.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.