De la „Autovehicule” la „Inteligență artificială”. 10 discipline opționale noi vor fi propuse elevilor în noul an școlar
Știri

De la „Autovehicule” la „Inteligență artificială”. 10 discipline opționale noi vor fi propuse elevilor în noul an școlar

Sursa foto: radio.bzi.ro

Lista disciplinelor opționale pentru anul de învățământ 2020-2021 a fost extinsă. Membrii Consiliului Național pentru Curriculum au examinat și au aprobat curriculumul pentru 10 discipline opționale.

Este vorba despre:

  1. „Descoperă Moldova” (cl. X-XII);
  2. „Voluntariat pentru educație” (cl. X-XII);
  3. „Autovehicule. Comportament și siguranță” (cl. X-XII);
  4. „Inteligența artificială” (cl. XI-XII);
  5. „Proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile” (cl. X-XII);
  6. „Programarea algoritmilor în C/C++”;
  7. „Proiectarea și dezvoltarea web”;
  8. „Design grafic” (cl. X-XII);
  9. „Inițiere în securitate IT”;
  10. „Educație economică și antreprenorială” (cl. I-XII).

De asemenea, a fost aprobat curriculumul pentru disciplina sportivă de specializare „Fotbal. Învățământ cu profil sportiv” (cl. V-XI).

Elevii și părinții vor putea opta pentru studierea noilor discipline opționale în anul de învățământ 2020-2021. La absolvirea disciplinelor opționale respective, elevii vor primi un certificat de cunoștință sau de competență, care va putea fi anexat la CV.

Precizăm că Planul-cadru pentru anul de studii 2019-2020 include, în prezent, 18 discipline opționale pentru clasele I-IV; 33 de discipline pentru clasele gimnaziale și 26 de discipline pentru elevii din clasele liceale.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.