De la 1 septembrie, copiii din școli și grădinițe vor avea noi meniuri
PreșcolarȘcolarȘtiri

De la 1 septembrie, copiii din școli și grădinițe vor avea noi meniuri

De la 1 septembrie, copiii și elevii din toate grădinițele și școlile din țară vor urma un nou regim alimentar, informează Ministerul Sănătății. Autoritățile doresc astfel să îmbunătățească starea de sănătate a copiilor şi adolescenţilor prin asigurarea alimentaţiei echilibrate şi raţionale.

Noile meniuri au fost elaborate, în premieră, pentru sezonul rece şi cald al anului. Acestea presupun o alimentaţie mai bogată în fructe şi legume, promovează consumul de apă potabilă filtrată sau îmbuteliată şi prevăd crearea posibilităţilor de practicare a activităţii fizice în şcoli.

În meniuri au fost incluse două zile obligatorii de peşte, produse din făină integrală şi alimente dietetice pentru copiii cu afecţiuni digestive. Totodată, specialiştii au exclus din alimentaţie produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari (mezeluri şi salamuri), produsele culinare prăjite în grăsimi şi au redus cantitatea de pâine și paste făinoase.

Menționăm că decizia de a interzice consumul de carne cu adaos de aditivi alimentari în școli și grădinițe a fost luată după ce mai mulți părinți au venit cu sesizări la Ministerul Sănătății.

În consecință, specialiștii în sănătatea publică au efectuat mai multe probe de laborator, care au demonstrat că produsele din carne procesată nu corespund parametrilor fizico-chimici şi conțin concentrații mari de fosfați și aditivi alimentari.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.