De la 1 iunie, vor fi redeschise piețele. Grădinițele rămân în continuare închise
Știri

De la 1 iunie, vor fi redeschise piețele. Grădinițele rămân în continuare închise

By 25/05/2020 iulie 10th, 2020 No Comments

Sursa foto: tv8.md

Începând cu ziua de luni, 1 iunie, vor fi redeschise piețele din mun. Chișinău și Bălți. Totodată, începând cu 15 iunie, își vor redeschide ușile întreprinderile din sectorul HoReCa (hoteluri, restaurante și cafenele).

În acest sens, autoritățile au pregătit un set de măsuri care vor fi aplicate în toate zonele de comerț. Prevederile se regăsesc în Hotărârea nr. 12 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care poate fi găsită aici.

Astfel, la masă va fi permisă aflarea a maximum patru persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii unei familii de gradul unu și doi pe linie dreaptă și colaterală. Distanța fizică între persoanele aflate la mesele din local va fi de 1,5-2 metri. Mesele de deservire vor fi igienizate și dezinfectate după fiecare client.

Tot de la 1 iunie, vor fi redeschise bibliotecile și muzeele, fără organizarea evenimentelor culturale în masă, asigurând respectarea măsurilor de igienă.

Activitatea instituțiilor de învățământ din țară va fi în continuare sistată, inclusiv a grădinițelor. Data anunțată anterior de autorități este 30 iunie.

Începând cu 26 mai, vor fi reluate activitățile de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a COVID–19.

De la 15 iunie, va fi reluată și activitatea sălilor de sport și de fitness, fără a folosi vestiarul, baia (duș) și piscina, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică, printre care: limitarea numărului de persoane pentru o ședință de antrenament; amplasarea echipamentului sportiv la distanța de 2 metri între ele; asigurarea personalului cu echipament de protecție; asigurarea cu soluții dezinfectante la intrare și monitorizarea respectării igienei mâinilor.

În funcție de evoluția situației epidemiologice prin COVID–19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.