De ce cade părul la bebeluși
Bebeluș

De ce cade părul la bebeluși

Odată apărut pe lume, bebelușul este analizat cu multă curiozitate de către părinții săi. Îi interesează tot: culoarea ochilor, forma năsucului, podoaba capilară.

De foarte multe ori, bebelușii pierd părul sau pufulețul cu care s-au născut. Acest lucru însă este ceva normal și nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare pentru părinți. Copiii își pierd părul de cele mai multe ori în primele șase luni de viață. Acest tip de cădere a părului se numește telogen effluvium.

În mod normal, firul de păr are două etape: una de creștere și alta de stagnare. Perioada de creștere durează în jur de trei ani, iar cea de stagnare ține cam trei luni. În timpul etapei de stagnare, firul de păr rămâne în folicul până când noul fir de păr își începe creșterea.

Este important să înțelegi că nivelul de hormoni al unui bebeluș scade imediat după naștere, ceea ce poate declanșa pierderea părului cu care s-a născut. Fenomenul este valabil și pentru proaspetele mămici care pierd adeseori mult păr din cauza nivelului scăzut de hormoni după naștere. Niciunul dintre aceste evenimente nu trebuie să te îngrijoreze. Noul păr va crește din nou.

Mai mult decât atât, acesta poate avea o culoare și o textură cu totul diferite. În foarte puține cazuri, la baza căderii părului există o cauză medicală. Pentru a vă liniști, mărturisiți-i doctorului pediatru despre căderea părului bebelușului.

Nu este motiv de stres nici dacă bebelușul are porțiuni de scalp fără păr. Fii atent la felul în care doarme. Dacă doarme întotdeauna în aceeași poziție sau are tendința de a-și freca în mod regulat capul de saltea, e posibil să piardă părul din acea zonă.

Sursă foto: www.picturemic.com

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.