De azi, sunt permise ieșirile în parc și pe terenul de joc în întreaga țară
Știri

De azi, sunt permise ieșirile în parc și pe terenul de joc în întreaga țară

Sursa foto: Diez.md

De azi, în întreaga țară este permisă ieșirea în parcuri, păduri, pe terenurile de joc și în zonele de agrement. Declarațiile au fost făcute de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința de azi a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Totuși, interdicția privind aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane rămâne valabilă, cu excepția rudelor de gradul I-II. Prim-ministrul interimar le-a cerut scuze tuturor cetățenilor în legătură cu decizia anterioară privind interdicția de a se afla în parcuri și alte spații publice.

Tot de astăzi, vor fi permise:

  • Reluarea antrenamentelor pentru pregătirea participării la turneele internaționale a sportivilor, membri ai loturilor naționale, fiind respectate toate măsurile de prevenire și de control al infecției COVID-19.
  • Reluarea competițiilor sportive desfășurate în aer liber, fără spectatori, de către federațiile sportive naționale acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
  • Organizarea stagiilor în învățământul profesional tehnic și superior pentru elevii/studenții din grupele absolvente.

Totodată, Compania Națională de Asigurări în Medicină va asigura majorarea ratei de compensare a medicamentelor pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și moderate de COVID-19, în condiții de ambulatoriu, din fondurile AOAM de la 70% la 100% pentru toate categoriile de persoane (asigurate/neasigurate).

Dispoziția nr. 2 din 8 aprilie poate fi citită integrală AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.