De azi, măștile nu mai sunt obligatorii în spațiile deschise din Chișinău
Știri

De azi, măștile nu mai sunt obligatorii în spațiile deschise din Chișinău

By 27/05/2021 mai 28th, 2021 One Comment

Sursa foto: csid.ro

Începând de astăzi, măștile în spațiile deschise din municipiul Chișinău nu mai sunt obligatorii. Acestea vor fi purtate doar în spațiile închise, inclusiv în transportul public și în stațiile de așteptare. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău.

Măștile de protecție, purtate corect, vor fi în continuare obligatorii în cadrul evenimentelor publice, în spațiile deschise în care se formează aglomerație, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă, cu respectarea distanței fizice de minimum 1 metru.

Tot astăzi, CESP a decis ca domeniul HoReCa să revină la regimul de lucru obișnuit, cu respectarea măsurilor anti-COVID, cu excepția cluburilor de noapte, discotecilor și localurilor de tip karaoke.

Evenimentele vor fi organizate cu respectarea capacității de 50% din locurile sălii. Teatrele și sălile de concerte revin la programul obișnuit, cu păstrarea distanței de 1 metru între persoane și cu purtarea măștilor.

Locurile de agrement și parcurile de distracție își reiau activitatea, precum și târgurile tematice. Taberele și competițiile sportive, la fel, vor fi permise.

Totodată, va fi permisă comasarea grupelor de copii și transferurile la alte grădinițe în contextul desfășurării lucrărilor de reparație în unele instituții.

Decizia integrală poate fi citită AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.