De azi, începe Campania socială „O carte pentru un rom”. Contribuie și tu
Știri

De azi, începe Campania socială „O carte pentru un rom”. Contribuie și tu

De astăzi, începe Campania socială „O carte pentru un rom”. Astfel, dacă dorești să donezi o carte sau câteva pentru copiii romi, ești așteptat la sediul Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit Direcției social-umanitare și relații interetnice, cea mai gravă problemă a populației de etnie romă este lipsa totală a calificării, motivul principal al neangajării în câmpul muncii, respectiv lipsa mijloacelor financiare. Ca rezultat, cel mai mult sunt afectați copiii din aceste familii, care nu au posibilitate să frecventeze școala din diverse cauze.

În context, autoritățile îndeamnă toți cetățenii să contribuie în măsura posibilităților, astfel încât copiii de etnie romă să primească  un set de cărți, în preajma Zilei Internaționale a Copiilor.

Acțiunea de colectare a cărților este organizată de Direcția social-umanitară și relații interetnice din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, în parteneriat cu Coaliția „Vocea Romilor”. Aceasta se va desfășura în perioada 20 – 30 mai 2016 în incinta Primăriei municipiului Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, Sala Albastră, parter).

Sursa foto: chisinau.md

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.