De azi, copiii din Chișinău pot fi înscriși online în clasa I
ȘcolarȘtiri

De azi, copiii din Chișinău pot fi înscriși online în clasa I

Sursa foto: ciao.ro

De astăzi, părinții din municipiul Chișinău își pot înscrie online copilul în clasa I. Primăria a lansat platforma online escoala.chisinau.md, disponibilă atât pentru copiii din capitală, cât și pentru cei din suburbii. Platforma a fost elaborată timp de șase luni și a costat bugetul municipal 89 de mii de lei.

Procedura de înscriere este asemănătoare celei de pe platforma egradinita.md și este disponibilă în limbile română și rusă.

Accesați escoala.chisinau.md și introduceți adresa dvs. de e-mail unde veți primi un link de acces la formularul cererii de admitere în clasa I. Confirmați adresa de e-mail.

Ulterior, selectați instituția de învățământ conform districtului, completați cererea de admitere cu datele personale ale părintelui și copilului, după care anexați actele solicitate (fotocopia buletinului de identitate al părintelui/reprezentantului legal al copilului care confirmă apartenența la districtul instituției și fotocopia certificatului de naștere al copilului).

Înscrierea copiilor la o instituție de învățământ din alte districte școlare va fi posibilă în cadrul celei de-a doua etape (1-30 august), în funcție de locurile rămase libere.

În instituțiile de învățământ privat, special și cu alternativă educațională (Waldorf, Pas cu Pas, School of Tomorrow), înscrierea copiilor în clasa I va fi realizată fără componenta districtului școlar.

În formă fizică la instituție va fi prezentat Raportul de dezvoltarea fizică, socioemoţională, cognitivă, a limbajului și comunicării, precum și a dezvoltării capacităților şi aptitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare sau decizia comisiei municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară pentru copiii care au împlinit 7 ani până la începutul anului de studii, dar n-au frecventat grupa pregătitoare. 

După ce ați depus dosarul, veți primi în maximum trei zile confirmare privind recepționarea cererii și a fotocopiilor obligatorii solicitate. Solicitanții vor primi înștiințări dacă cererea nu corespunde adresei, dosarul depus online este incomplet sau nu mai sunt locuri disponibile. În caz de neacceptare, părinții pot raporta abuzul.

În caz de neclarități, contactați directorii instituțiilor de învățământ sau Call center la numărul de telefon 022-20-16-09. Înregistrarea copiilor la școală este gratuită.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.