Skip to content Skip to footer

„Datorită mâncării vii, fetița noastră este în viață”. Lucia Gavriliță, despre puterea regimului raw vegan

Mâncarea vie este cea care i-a salvat fiica și care i-a demonstrat că alimentația sănătoasă poate fi soluția pentru orice problemă de sănătate. Vorbim despre Lucia Gavriliță, consultantă în alimentație vie și fondatoarea comunității „Sănătate’n verde viu”, care a descoperit cum hrana poate deveni medicamentul pe care nu îl găsești în nicio farmacie. 

Nutriționista Lucia Gavriliță și-a povestit istoria în cadrul primului Forum de Nutriție din Republica Moldova și a venit cu mai multe recomandări către cei prezenți în sală:

„Ni s-a spus că fetița noastră nu mai are nicio șansă de supraviețuire”

Istoria noastră a început în 2009, când ni s-a spus că fetița noastră nu mai are nicio șansă de supraviețuire, pentru că intrase într-un proces de calcinare masivă a organismului. Medicii din Austria ne-au spus că corpul ei nu va putea rezista mai mult de șase luni. O durere foarte mare pentru noi. În căutările pentru soluționarea problemei am găsit un medic din România (Radu Valeriu Pop) care ne-a condus pe calea unei alimentații vii, adevărate și, probabil, ne-a descoperit o lume total nouă, despre care nici nu bănuiam că există paralel cu lumea în care trăiam. Cum am devenit raw vegani? Imediat ce am ieșit din biroul medicului, am mers acasă, am scos din frigider toate pachetele cu carne și de atunci am mâncat doar produse vii. La o săptămână după ce am trecut la regimul raw vegan, soţul şi fiul meu au hotărât să ni se alăture.

În 2016 am ajuns la Institutul „Hippocrates” (Florida, SUA), unde am stat, timp de trei luni, într-o minunată rezervație naturală. Mottoul acestui centru te conving din start de puterea mâncării vii: „Resursele din interiorul nostru sunt mai mult decât suficiente pentru a vindeca orice problemă de sănătate”. Ann Wigmore, fondatoarea Institutului, spunea că corpul uman este un organism care deține puterea de autovindecare și regenerare în condițiile în care primește substanțele nutritive și sprijinul necesar. Ann s-a vindecat de cancer prin folosirea vlăstarilor și a sucului de grâu și alegerea unui stil de viață sănătos.

Dacă ne-am alcaliniza organismul, ne-am trata fără medicamente

Hrana vie, organică, bazată pe plante, ne oferă cel mai înalt conținut de proteine, vitamine, minerale, grăsimi esențiale și acizi grași. Veți întâlni multă lume care vă va întreba: „Voi de unde luați proteinele?”. Răspunsul va fi: „Cele mai mari animale din lume (erbivorele) de unde iau proteinele?”. Lumea vegetală conține tot de ce avem nevoie pentru o viață sănătoasă și plină de calitate. Noi primim toate vitaminele, mineralele, fitonutrienții – din semințe, leguminoase, nuci, cereale germinate, frunze verzi și din sucul de iarbă de grâu.

Când hrana nu este preparată termic, enzimele rămân active și vii, ajung în corpul nostru pentru a ajuta digestia și asimilarea tuturor substanțelor nutritive de care avem nevoie. Odată ce le-am distrus prin fierbere (pentru că ele mor la +40 de grade sau la -4..-6 grade), hrana nu mai poate fi vindecătoare.

În hrana vie este prezentă culoarea verde, pentru că clorofila reprezintă energia soarelui concentrată în viața plantei, este primul produs al luminii, de aceea conține mai multă energie și lumină decât orice alt element din domeniul alimentației. În forma ei proaspătă, clorofila alcalinizează, detoxifică și întărește organismul. Într-un mediu alcalin nu se dezvoltă nicio bacterie și nicio infecție. Dacă ne-am alcaliniza organismul, ne-am trata fără medicamente. Bolile nu pot supraviețui în mediul alcalin, ci doar în mediul acid. Clorofila se asimilează foarte ușor. Curios, dar clorofila poate fi asimilată și din cavitatea bucală, fără a trece prin tot procesul digestiv.

Sucul din iarbă de grâu conține 70% clorofilă 

Știați că substanțele nutritive din 50 ml de suc de iarbă de grâu = 3 kg de legume culese în sezon?

Sucul din iarbă de grâu este cel mai puternic instrument de detoxifiere a întregului organism. Cercetările arată că el, în mai puțin de 10 minute, ajunge la ficat. Acest suc ajută organismul în construcția celulelor roșii, responsabile de transportarea oxigenului către fiecare celulă din organism. Sucul din iarbă de grâu oxigenează celulele limfatice, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Important! Îl putem da copiilor de la șase luni, începând cu o picătură. În cazul adulților, recomand 50 ml de suc din iarbă de grâu, de două ori pe zi sau odată pe zi, în caz de profilaxie.

Vlăstarii – un superaliment

Vlăstarii pot fi considerați adevărate centrale energetice de substanțe nutritive și de forță vitală. Aceștia conțin de la 300 până la 1.200 de ori mai multe vitamine ușor de digerat, minerale, antioxidanți și aminoacizi decât conține planta matură.

„Datorită mâncării vii, fetița noastră este în viață”

Dacă mâncarea vie ar constitui măcar jumătate din alimentația noastră zilnică, vă asigur că jumătate dintre problemele voastre ar dispărea. Fetița noastră este în viață și merge la universitate. Împreună ne-am adunat în jurul fetiței ca să o ajutăm, dar, de fapt, ne-am ajutat pe noi. Consider că toată familia trebuie să consume mâncare vie, nu doar persoana bolnavă.

Pentru cei interesați de modul sănătos de viață, Lucia Gavriliță organizează următoarele traininguri educaționale:

  1. ABC-ul alimentației vii – informație detaliată despre modul sănătos de viață.
  2. Detoxifiere – remedii simple pentru probleme complexe. Curs nou construit în baza studiilor la Institutul „Hippocrates”, SUA. Înveți cum să detoxifici organismul și cum să previi anumite boli.
  3. „Grădina ecologică din bucătăria ta” – cum să crești iarba de grâu și vlăstari chiar la tine acasă.

Ai grijă de tine! Fii o bucurie pentru cei din jur!

Menționăm că subiectul „Hrana vie și beneficiile acesteia pentru sănătatea ta” a fost abordat de Lucia Gavriliță în cadrul Primului Forum de Nutriție din Republica Moldova, organizat de Centrul de nutriție „THEIA”.

Vezi și:

Mâncatul emoțional începe încă în copilărie. Ce ascunde acest obicei periculos și cum scăpăm de el

Cei patru pași pentru o nutriție echilibrată, de la nutriționista Victoria Ursu

Sursa foto: Lucia Gavrilita/Facebook 

Avertizare! Preluarea conținutului, fără a cita sursa, dăunează grav imaginii instituției dvs. Puteți prelua în limita a 500 de caractere, dar să citați sursa cu link activ. Conținutul poate fi preluat integral doar cu permisiunea redacției Suntparinte.md.

Adresa: str. Alexei Mateevici, 46/1, Chișinău, Republica Moldova
Număr de contact: 068 294 424

CMT © 2024. Toate drepturile rezervate.