Știri

Dădaca de la Grădinița nr. 185 nu are studii pedagogice și nu a fost angajată pe bază de concurs

Postat de noiembrie 12, 2018 No Comments

Ajutoarea de educatoare de la Grădinița nr. 185, care a fost înregistrată în timp ce agresa fizic și psihologic copiii, nu are studii pedagogice și nici nu a fost angajată prin concurs. Mai mult, atât educatoarea grupei în care a avut loc incidentul, cât și ajutoarea de educatoare au scris cerere de demisie. Despre aceasta a anunțat astăzi, la ședința Primăriei, șefa Direcţiei generale educație, cultură, tineret și sport (DGECTS), Rodica Guțu. 

„Doamna nu are nici pregătire referitor la comportamentul față de copii. Ne-am dori foarte mult ca acești angajați să fie selectați și să fie cei care au dragoste pentru copii. Astăzi, directorii sunt nevoiți să angajeze oricare persoană care vrea să presteze aceste servicii. Direcția generală educație se va pronunța astăzi vizavi de atitudinea față de directoarea instituției. Este o persoană cu experiență onorabilă de 26 de ani ca manager în instituție. Nu pot să explic de ce, până acum, nu s-a luat atitudine față de comportamentul acestei dădace. Sunt convinsă că nu pentru prima dată se întâmplă ceea ce se întâmplă”, a menționat Rodica Guțu.

Și viceprimarul Ruslan Codreanu s-a arătat convins că nu este pentru prima dată când angajații grădiniței agresează fizic și psihologic copiii:

„Doamna a scris cerere de eliberare, bine, dar unde era educatorul? Cu ce se ocupa? Dar directorul instituției? Sunt sigur că nu e prima dată. Regret că părinții trebuie să recurgă la astfel de metode. Dacă asta a rămas singura soluție ca să scoatem în evidență astfel de cazuri, atunci curaj și bravo părinților. Dar noi pentru ce avem instituțiile noastre? Ca să facem rapoarte frumoase pentru părinți că totul e bine?”. 

În context, Ruslan Codreanu a solicitat, de la Centrul Psiho-Socio-Pedagogic, toate plângerile parvenite de la părinți referitoare la violența în grădinițe pentru anii 2017-2018, precum și notele informative care au fost întocmite de DGECTS în baza sesizărilor. Totodată, Ruslan Codreanu a declarat că deține informații potrivit cărora și educatoarele/ajutoarele de educatoare sunt abuzate psihologic de către directorii grădinițelor și a solicitat statisticile pentru asemenea cazuri.

Amintim că o mamă a publicat pe profilul ei de Facebook două înregistrări în care se aude cum ajutoarea de educatoare strigă la copii, îi înjură și chiar îi lovește. Mai mult, într-o altă înregistrare se aude cum câteva angajate ale grădiniței discută despre părinții copiilor care frecventează grădinița.

Vezi și:

Ajutoarea de educatoare de la Grădinița nr. 185 și-a recunoscut vina și a demisionat

Ce spune Ministerul Educației despre cazul de violență de la Grădinița nr. 185 din Chișinău

Lasă un comentariu