Cursuri suspendate din cauza gerului! Mai mulți copii nu vor merge mâine la grădiniță și la școală
PreșcolarȘcolarȘtiri

Cursuri suspendate din cauza gerului! Mai mulți copii nu vor merge mâine la grădiniță și la școală

Temperaturile scăzute din aceste zile au determinat autoritățile din raionul Hîncești să ia măsuri. Astfel, în următoarele zile mai mulți copii și elevi vor avea „vacanță prelungită”. 

Astăzi, Consiliul Raional Hîncești a luat decizia să sisteze activitatea grădinițelor începând cu ziua de mâine. Nici elevii din clasele primare nu vor merge la lecții până nu se vor îmbunătăți condițiile meteorologice.

În același timp, vor fi deschise saloane în spitale pentru adăpostirea, hrănirea și supravegherea medicală a persoanelor social-vulnerabile în perioada înregistrării condițiilor meteo nefavorabile. Deocamdată, alte anunțuri oficiale nu au fost făcute.

În România, cursurile școlare vor fi suspendate luni în 21 de județe și în București și parțial în alte șapte județe, în timp ce marți școlile vor fi închise în 15 județe și în București.

Precizăm că, până mâine, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Luni se vor înregistra temperaturi de până la -12°C în timpul zilei, iar noaptea mercurul din termometre va coborî până la -20°C în partea de nord a țării. Meteorologii anunță ninsori pe parcursul întregii săptămâni și treptat vremea va deveni mai blândă.

Serviciul Situații Excepționale a anunțat că există probabilitatea să instaleze puncte de reabilitare pentru oamenii care sunt expuși frigului. Corturile vor fi dotate cu generatoare și plapume iar persoanele vor primi ceai și biscuiți.

Sursa foto: Vocea Giurgiului

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.