Curățăm țara de deșeuri electronice! „Hai, Moldova” te îndeamnă să aduci electronicele uzate la IarmarEco
Știri

Curățăm țara de deșeuri electronice! „Hai, Moldova” te îndeamnă să aduci electronicele uzate la IarmarEco

Echipa „Hai, Moldova” vă invită să dăm start curățeniei naționale de deșeuri electronice. Majoritatea acestor deșeuri conțin substanțe toxice (plumb, zinc, nichel, bariu, crom etc.). Aruncate în natură, acestea conduc la afecțiuni, precum cancer, disfuncții ale sistemului nervos central, ale sistemului respirator, imunitar, endocrin, digestiv și reproductiv, probleme în dezvoltarea cerebrală, presiune arterială ridicată etc.

Ce se va întârmpla timp de două zile la Chișinău (zona Kentford)? 

Sâmbătă, 14 septembrie

Echipa „Hai, Moldova” vă invită la IarmarEco să vizionați avanpremiera documentarului de lungmetraj Grădina Sovietică / The Soviet Garden, în regia lui Dragos Turea.

Pe lângă film, la târg veți afla mai multe informații despre Campania națională de colectare a deșeurilor electronice și platforma faradeseuri.md, care vor fi lansate oficial pe data de 15 septembrie.

Detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/2878049205557851/ 

Duminică, 15 septembrie – Lansarea Campaniei naționale de colectare a deșeurilor electronice și electrice în cadrul IarmarEco

  • Veți afla unde sunt amplasate punctele de colectare din țară pentru a putea preda deșeurile electronice.
  • Veți putea aduce obiectele electronice de dimensiuni mici, care sunt uzate și de care nu mai aveți nevoie. Cei care aduc astfel de deșeuri pot participa la tombolă și câștiga premii care îi vor ajuta să devină mai prietenoși mediului.
  • Veți cunoaște partenerii și susținătorii campaniei, printre care Evghenia Snitco, de la Finance in Motion, Iulian Gamureac de la MoldRec, Aurelia Bahnaru de la Oraș curat cu e-deșeu reciclat.
  • Veți putea discuta pe această temă cu reprezentanți ai autorităților din Moldova.
  • Veți putea participa la o discuție-panel privind situația actuală a deșeurilor.
  • Veți afla mai multe despre platforma online faradeseuri.md – un portal care va concentra informație utilă despre situația actuală a deșeurilor din Republica Moldova, soluții practice pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor.
  • Veți putea asculta prezentări și studii de caz despre plastic, încălzirea globală, sacoșele biodegradabile, sortarea gunoiului și altele.

LISTA DEȘEURILOR PE CARE LE PUTEȚI ADUCE SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.