Alege ghiozdanul potrivit pentru copilul tău
Util pentru părinți

Alege ghiozdanul potrivit pentru copilul tău

Părinţii încep să se agite în legătură cu noul an şcolar. De ce are nevoie copilul anul acesta? Ce rechizite, cărţi, caiete şi, mai ales, ce ghiozdan să îi cumpăr? Există nenumărate modele în magazine, în diferite culori şi dimensiuni, dar cel mai important criteriu atunci când alegi ghiozdanul pentru cel mic este să alegi acel model care nu îi pune în pericol sănătatea, poziţia sau postura corpului.

Dacă ghiozdanul nu este corect confecţionat şi purtat, copilul se va alege cu dureri de spate, ale genunchilor, coloanei vertebrale şi umerilor. Nicoleta Ghena, kinetoterapeut la Centrul „KinetoHelp”, ne dezvăluie care sunt secretele alegerii ghiozdanului perfect pentru copii.

„Lăţimea şi lungimea sunt cele mai importante.

Ghiozdanul nu trebuie să depăşească lăţimea umerilor copilului, iar ca lungime nu trebuie să treacă de linia şoldului atunci când cel mic este aşezat. Odată luat în spate, ghiozdanul trebuie să se sprijine pe zona lombară a spatelui, deoarece acolo este coloana vertebrală cel mai bine dezvoltată şi tonifiată”, recomandă kinetoterapeutul Nicoleta Ghena.

În ceea ce priveşte dimensiunea ghiozdanului şi spaţiul din interior, acestea trebuie să fie potrivite vârstei.

„Greutatea ghiozdanului, încărcat cu materiale şi rechizite, nu trebuie să depăşească 10-15% din greutatea corpului, altfel postura va fi afectată”, avertizează specialistul.

Sursa foto: readynutrition.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.