Cum ne afectează distanțarea socială? Chestionar online pentru femeile și bărbații din R. Moldova
Știri

Cum ne afectează distanțarea socială? Chestionar online pentru femeile și bărbații din R. Moldova

Sursa foto: avepoint.com

Înainte de a fi introduse măsurile anti-COVID-19, situația economică a familiei dvs. era mai bună sau mai rea? Erați mai satisfăcut/ă de relația cu partenerul/a? Ați întâmpinat dificultăți în obținerea contraceptivelor? Ați fost supus/ă violenței? Sunt câteva dintre întrebările unui chestionar online, destinat tuturor femeilor și bărbaților din Republica Moldova, cu vârsta de 18 ani și mai mult. Participarea este confidențială și răspunsurile la întrebări trebuie doar să fie bifate.

Studiul I-SHARE II (Studiul Internațional de Sănătate Sexuală și Reproductivă în perioada COVID-19) are drept scop de a evalua cum măsurile de distanțare socială (petrecerea timpului acasă, autoizolarea, distanța socială, efectuarea călătoriilor doar în caz de necesitate etc.), impuse de către Guvern, vă afectează familia, relațiile și accesul la serviciile de sănătate sexuală și reproductivă (de exemplu, contracepția și serviciile de îngrijire antenatală).

Totodată, chestionarul conține întrebări prin intermediul cărora sunteți rugat/ă să comparați situația înainte și după introducerea măsurilor de distanțare socială.

Studiul este organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”, în colaborare cu instituțiile academice din alte 30 de țări. Toate răspunsurile vor fi procesate în documente, rapoarte sau publicații (în jurnale științifice sau conferințe) despre studiu, în care niciun răspuns individual nu poate fi identificat. Datele de cercetare vor fi utilizate doar în scop științific, educațional sau statistic.

Pentru a răspunde la întrebări, accesați ACEST link.

Vă mulțumim!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.