Cum ar putea recupera elevii orele din cauza închiderii școlilor? Ministerul Educației prezintă câteva scenarii
ȘcolarȘtiri

Cum ar putea recupera elevii orele din cauza închiderii școlilor? Ministerul Educației prezintă câteva scenarii

Toți elevii vor recupera orele pentru perioada când procesul educațional a fost suspendat din cauza înrăutățirii situației epidemiologice din țara noastră. Secretara de stat din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grîu, a precizat, la ședința Parlamentului, că această perioadă „nu este vacanță, ci o situație excepțională care a impus acțiuni excepționale”.

În acest context, secretara de stat a prezentat câteva scenarii pentru recuperarea perioadei în care au fost închise instituțiile de învățământ din țară:

Dacă elevii vor reveni la studii pe data de 23 martie, recuperarea celor nouă zile va fi efectuată pe parcursul a nouă săptămâni, cu suplimentarea orarului de activitate cu o oră pe zi.

Dacă perioada de suspendare a procesului educațional va fi prelungită, ar putea fi valorificată vacanța de Paști (18-27 aprilie).

„Eu cred că toată comunitatea și părinții vor înțelege”, a menționat Natalia Grîu.

Dacă perioada suspendării va fi și mai mare, orele ar putea fi recuperate în zilele de sâmbătă, doar pentru a evita ca elevii să meargă la școală în timpul verii:

„Nu am vrea să ajungem în situația când depășim anul școlar și venim peste vacanța de vară. Este reglementată etapa de examene de BAC, examene pentru clasa a IX-a și admiterea. Avem însă aceste scenarii posibile și vom oferi referințe metodologice tuturor cadrelor didactice”.

Amintim că toți copiii din grădinițe, elevii și studenții vor sta acasă până pe data de 23 martie, din cauza confirmării a mai multor cazuri de COVID-19.

Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.