Cum a combinat Olga Țăpordei afacerile cu maternitatea: „Ajungeam la ascensor, lacrimile curgeau, aveam un tremurici”
Util pentru părinți

Cum a combinat Olga Țăpordei afacerile cu maternitatea: „Ajungeam la ascensor, lacrimile curgeau, aveam un tremurici”

By 02/11/2017 iunie 3rd, 2021 No Comments

Sursa foto: Olga Tapordei/Facebook

Ca să devii o femeie de succes, nu e neapărat să te naști într-o familie bogată. E nevoie de perseverență, dorință și cunoștințe. O spune Olga Țăpordei, fondatoare a companiei „iMarketing” și cofondatoare „Angry Business”, mamă a unei fetițe, Alexandra. Olga se conduce după principiul „Promovez doar serviciile/produsele pe care le-aș da familiei mele”. 

Cariera sa a început la vârsta de 19 ani, când era studentă în anul I la Academia de Administrare Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova. Din start, știa că trebuie să intre la buget, întrucât nu voia ca părinții ei să suporte cheltuieli suplimentare. Olga vine dintr-o familie de oameni simpli, după cum se descrie chiar ea: mama este profesoară în sat, tatăl – inginer. De luni până vineri, mergea la ore, în weekend lucra în calitate de consultantă de telefonie mobilă. Era decisă: fără absențe și note joase, întrucât avea nevoie de bursă.

Treptat a început să avanseze. De la consultantă la manager de magazin și, după facultate, a depus CV-ul într-un holding internațional unde a căpătat o experiență bogată în domeniul alimentației publice. Timp de opt ani a activat în domeniul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering): Pizza Hut, Pizza Celentano, Tucano Coffee, Oliva.

„Nu contează că ești asistentă sau consultantă. Trebuie să știi unde vrei să ajungi și să vizualizezi locurile/situațiile în care vrei să te pomenești”, spune Olga.

În prezent, prestează servicii de consultanță în calitate de expert în marketing și este cofondatoare a companiei „Angry Business” (o comunitate care te ajută să creezi și să dezvolți afaceri, folosind instrumente practice), fiind și mentor în cadrul acestui proiect.

„Cel mai important produs al companiei este „Coaching Angry Business”, un program la care merg și fetele de la „Ask a MOM”. Vreau să laud perseverența fetelor, sunt foarte disciplinate. Lecțiile au loc o dată pe săptămână, unde oferim instrumente practice pe care participanții le implementează în afacerea lor. Sunt teme pentru acasă și, dacă vin fără teme, sunt dați afară de la lecții”, povestește Olga.

Pe lângă femeie de afaceri, Olga Țăpordei este soție și mamă. Când era însărcinată, Olga, împreună cu două prietene, a lansat o linie de haine pentru gravide, dorind astfel să motiveze femeile însărcinate să poarte haine stilate. Inițiatoarele proiectului au creat o pagină pe Facebook, unde primesc până în prezent comenzi.

Soțul, Bogdan Ghieș, a susținut-o încă de la primele începuturi, inclusiv în perioada de sarcină și după nașterea fetiței:

„De regulă, sunt stabilă emoțional. Totuși, în perioada de sarcină vedeam unele schimbări. I-am spus soțului: „Te rog, dacă observi că deviez, apucă-mă de mână și explică-mi că nu se întâmplă nimic tragic. Simt că nu pot controla anumite situații, ajută-mă să trec peste asta”. E foarte important cine este lângă noi în asemenea momente”.

Fiind mereu implicată în tot felul de activități, Olga era mai mult decât sigură că, în a doua săptămână după naștere, va ieși la lucru. Fapt care și s-a întâmplat. A găsit și o bonă, care este deja ca un membru al familiei, însă lucrurile au luat o altă întorsătură:

„Am înțeles că mi-e greu să ies din casă, pentru că, probabil, odată cu apariția Alexandrei s-au conectat niște emoții într-un mod neașteptat. Soțul mi-a fost întotdeauna alături și îmi spunea că trebuie să trec peste emoții, să ies din casă. Ajungeam la ascensor, lacrimile curgeau, aveam un tremurici…”.

„Știu că foarte curând fata mea mă va întreba ce fac, unde lucrez și ce bine fac lumii. Ceea ce văd acum e faptul că ea ne copiază pe mine și pe Bogdan și îmi doresc deocamdată să fim un exemplu demn de urmat, până va conștientiza de ce are nevoie cu adevărat”, mai spune Olga.

Ea susține că partea financiară nu este cea mai importantă piedică atunci când vrei să lansezi o afacere:

„Sunt multe programe pentru femei, care susțin antreprenoriatul. Ați putea depune dosarul, ca să obțineți granturi. Importante sunt dorința voastră și energia pe care sunteți dispuse să le investiți. Nu așteptați feedback momentan, pentru asta trebuie să munciți și să depuneți efort”.

Mottoul Olgăi Țăpordei – „Femeia oriunde va rămâne femeie, iar afacerile sunt doar unul dintre zecile de roluri pe care ea și le asumă”. 

Menționăm că Olga Țăpordei se numără printre speakerii primei ediții „WOW Business Mom”. Suntparinte.md a fost partenerul evenimentului.

Foto: Facebook Olga Țăpordei/Photography by Olga Agathokleous

Vezi și:

Despre afacerea de succes a Adrianei Arnaut, inițiată în concediul de maternitate: „E greu, dar sacrifici și lucrezi”

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.