Cu copiii la Ziua și Noaptea Muzeelor! Programul evenimentelor din țară
Util pentru părinți

Cu copiii la Ziua și Noaptea Muzeelor! Programul evenimentelor din țară

Muzeele din țară își deschid ușile pentru toți vizitatorii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor. Pentru al treilea an consecutiv, ai posibilitatea de a-i arăta copilului tău colecțiile bogate și frumoase din instituțiile muzeale cu care se mândrește țara noastră.

Ceremonia oficială de Inaugurare a Zilei Internaţionale a Muzeelor se va desfășura astăzi la ora 17:00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei. La ora 14:00 însă va avea loc vernisajul expoziției laureatului Marelui Premiu al Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău 2015 OTGO Otgonbayar Ershuu (Germania). O oră mai târziu, va avea loc un recital de muzică clasică susţinut de cuartetul de coarde Viv-Ardo

Pentru ziua de sâmbătă, 21 mai, muzeele din capitală au pregătit un program de excepție, cu expoziții, programe de dans și muzică etc. În context, sunteți așteptați la următoarele muzee:

  • Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală – de la ora 11:30 până la 2:00;
  • Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei – de la ora 12:00 până la 22:40;
  • Muzeul Național de Artă al Moldovei – de la ora 18:00 până la 24:00;
  • Muzeul Naţional de Literatură ,,Mihail Kogălniceanu” a pregătit un program începând de astăzi și până la 22 mai;
  • Casa Muzeu “A.S. Puşkin” vă așteaptă începând de astăzi și până la 21 mai.

Pentru prima dată la ediția curentă a Zilei Internaţionale a Muzeelor și-au anunțat participarea muzeele din raioanele Dubăsari și Sângerei. Mai mult, puteți admira siturile și monumentele de arhitectură din diferite colțuri ale țării: Criuleni, Anenii Noi, Călărași, Dondușeni, Dubăsari, Edineț, Glodeni, Hâncești, Ialoveni etc.

Programul integral îl vedeți mai jos:

Ziua Internațională a Muzeelor a fost instituită în anul 1977, la inițiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, și este marcată în fiecare an pe data de 18 mai. La ediţia din anul 2015, muzeele din Republica Moldova naţionale au înregistrat peste 55 de mii de vizitatori.

Sursa foto: www.nationalmuseum.md 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.