Skip to content Skip to footer

Creșa „Agapedia” – locul unde fiecare copil are parte de abordare individuală

Confort emoțional, abordare individuală, îngrijire corespunzătoare și securitate. Aceste lucruri contează cel mai mult pentru părinții care sunt în căutarea unei creșe pentru micuțul lor. Toate aceste condiții le găsiți la creșa „Agapedia” – singura instituție din municipiul Chișinău care oferă servicii de îngrijire a copiilor începând cu vârsta de 6 luni.

„Confortul personal al copilului este cel mai important”

Creșa a fost fondată în 2015, în cadrul unui proiect german, fiind concepută după modelul grădinițelor din Germania. Astfel, au fost preluate și implementate modele de îngrijire și de dezvoltare a copiilor, cât și de amenajare a spațiului. Accentele sunt puse pe atitudinea pozitivă față de copil și confortul personal al acestuia.

„Oferim condiții de îngrijire și de dezvoltare a copilului corespunzătoare vârstei. Dar, cel mai important, ne axăm pe confortul psihologic al copilului. Nevoile copilului sunt cele mai importante pentru noi. Depunem toată dragostea pentru ca micuții să se simtă bine chiar din primele zile când vin la noi”, menționează Margareta Grubleac, coordonatoare Serviciu Creșă.

În prezent, creșa oferă 12 locuri pentru copiii cu vârstele între 6 luni și 3 ani. Dintre acestea, șapte locuri sunt cu plată (5.000 de lei lunar), iar cinci sunt oferite gratuit pentru copiii din familii cu o situație financiară precară, cheltuieli acoperite de „AGAPEDIA Germania”.

Abordare individuală pentru fiecare copil

La înscrierea la creșă, părinții completează un chestionar, în care indică detaliat informații despre copil: alimentație, stare de sănătate, abilități, deprinderi, preferințe etc. Astfel, angajații instituției cunosc toate detaliile despre copil și îi asigură un mediu emoțional destins și relaxant, în care micuțul se simte bine și în siguranță.

Pentru că starea emoțională a copilului contează foarte mult, administrația creșei oferă posibilitatea ca părinții sau rudele să frecventeze instituția împreună cu copilul, până acesta se adaptează.

De asemenea, la creșa „Agapedia” se acordă o atenție deosebită stării pe care o are copilul în fiecare zi.

„Dimineața, când părinții aduc copilul la creșă, prezintă o fișă completată acasă, în care se menționează despre ce a mâncat copilul, cum a dormit, cum se simte etc. La sfârșitul zilei, o fișă asemănătoare este completată de către educator și este oferită părinților. Aceste fișe ne ajută atât pe noi, cât și pe părinți să înțelegem mai multe despre starea copilului la moment”, precizează Margareta Grubleac.

Dezvoltarea abilităților, conform unui plan individual de dezvoltare

Angajații creșei „Agapedia” pun un accent aparte pe dezvoltarea capacităților și abilităților copiilor.

„Avem o grilă de evaluare a copiilor în funcție de vârstă. În funcție de abilități, elaborăm un plan individual de dezvoltare pentru fiecare copil. Astfel, zilnic, angajații organizează activități în funcție de fiecare plan individual. Este o condiție obligatorie care presupune că și părinții vor lucra împreună cu noi la implementarea acestui plan”, a precizat Margareta Grubleac.

Securitatea copiilor, pe primul loc

Pentru ca micuții să se afle în siguranță, administrația creșei a asigurat condiții de securitatea la cel mai înalt nivel. Spațiul este amenajat cu grijă pentru sănătatea copiilor și corespunzător vârstei.

Tot din motive de securitate, în pătuțurile de dormit ale copiilor nu există perne și plapume.

„La noi nu se acceptă perne și plapume. Aceasta este recomandarea specialiștilor care lucrează la Fundația „Agapedia” din Germania. Copiii dorm în saci de dormit, iar în dormitoare nu sunt mai mult de 19˚C. În timp ce copiii dorm, în camera de alături se află o persoană care îi supraveghează.

„Creșa „Agapedia” este cea mai bună instituție pentru fiul meu”

Tatiana a decis să mai facă o facultate în timpul concediului de îngrijire a copilului, iar creșa „Agapedia” s-a dovedit a fi cea mai bună instituție pentru fiul ei.

„Am ales să-l aducem aici pe Mark, deoarece am înțeles că va avea parte de cea mai bună îngrijire. Aici are un plan individual de dezvoltare și activități care îi pun în valoare anumite capacități. De când frecventează creșa,copilul meu socializează mai ușor cu semenii lui și știe să cedeze în anumite situații. Sunt foarte mulțumită de acest lucru. Cred că serviciile unei bone profesioniste costă mult mai mult decât plata lunară pe care o achităm la creșă”, a menționat tânăra mămică.

Și fetița Irinei, Emilia, frecventează creșa „Agapedia”. Aceasta a pășit pentru prima dată pragul instituției când avea vârsta de un an.

„Creșa „Agapedia” este singura grădiniță din Chișinău care acceptă copii atât de mici. Eram nevoiți să dăm copilul la grădiniță și am fost bucuroși că am descoperit creșa aceasta, unde putem să o lăsăm pe fiica noastră în mâini bune. Atunci când vine acasă, observ că face lucruri noi pe care le-a învățat la creșă și mă bucur foarte mult. Am văzut mai multe grădinițe și pot spune că  creșa AGAPEDIA oferă condiții mai bune”, a spus Irina.

Creșa „Agapedia” se află pe adresa Crăsescu 24/1. Dacă doriți să luați legătura cu administrația instituției, sunați la numărul: 060 102 693 sau 022 465471; scrieți la adresa de e-mail: serviciu.cresa@gmail.com sau pe pagina de Facebook „Fundația Agapedia Moldova”.

P.

Avertizare! Preluarea conținutului, fără a cita sursa, dăunează grav imaginii instituției dvs. Puteți prelua în limita a 500 de caractere, dar să citați sursa cu link activ. Conținutul poate fi preluat integral doar cu permisiunea redacției Suntparinte.md.

Adresa: str. Alexei Mateevici, 46/1, Chișinău, Republica Moldova
Număr de contact: 068 294 424

CMT © 2024. Toate drepturile rezervate.