Creativ, dornic de atenție și talentat - principalele caracteristici ale copilului Balanță
Util pentru părinți

Creativ, dornic de atenție și talentat – principalele caracteristici ale copilului Balanță

Creativ, care solicită multă atenție și își dorește o viață frumoasă. Acestea sunt principalele caracteristici ale copilului Balanță, descrise de către astrologul din România Maria Sârbu, pentru Suntparinte.md.

Copilul Balanță este un copil foarte activ, sensibil, talentat și își face ușor prieteni. Are un simț al dreptății bine dezvoltat și va certa părinții atunci când aceștia nu vor fi corecți. El este copilul care nu dorește să îi vadă pe părinți tensionați sau triști, nu suportă stresul sau presiunea, de aceea își dorește mereu să fie veselie, armonie și bună înțelegere în casă.

Dacă va avea susținerea părinților, va crește un copil ascultător și cu rezultate bune la școală. Pentru a se dezvolta frumos, are nevoie de cât mai multe cursuri sau activități extrașcolare.

Fetița Balanță este cochetă și cuminte. Vrea să fie mereu în pas cu moda, fapt pentru care mereu va dori să se îmbrace în rochițe. Mai mult, ea poate să-și creeze un model și va încerca să-l urmeze, având un simț estetic bine dezvoltat. În acest caz, ar fi bine dacă și mamele vor fi mereu cochete și aranjate, fiind un exemplu pentru fetițele lor. Chiar și așa, fetița Balanță va prefera mai mult jocurile cu băieții și sportul.

Baiețelul Balanță, la fel ca fetița, este preocupat de haine frumoase. Totodată, el are mare nevoie de comunicare, apreciere și armonie. Dacă acasă nu va fi un mediu armonios, el va tinde să-și facă mai mulți prieteni cu care să petreacă timpul. Astfel, va suplini acel gol pe care îl simte acasă.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Ai nevoie să îi pui la dispoziție un cămin plin de lucruri și atitudini frumoase. Este un copil cu spirit liber, care are mare nevoie de dragoste în familie. De aceea, atunci când va crește și se va maturiza, este posibil să traverseze mai multe etape până va găsi armonie.

Ca părinte, trebuie să știi să dăruiești și să fii prezent în viața lui. Este un copil înțelegător și matur, știe și conștientizează mai mult decât crezi, de aceea este necesar să fii sincer și să dezvoltați împreună respectul și buna înțelegere. Te va corecta și va aștepta să te schimbi, va lupta pentru armonia familiei lui, dar, atunci când nu mai are speranțe de echilibru, se va refugia în artă, fiind o persoană creativă. Când nu știi cum să obții armonia în casă, fii blând, cald, corect și sincer. Copilul Balanță este deștept și sesizează dacă îl minți sau îi promiți lucruri pe care nu le vei respecta. În acest caz, el se va îndepărta.

Vorbește-i despre ceea ce este frumos și plăcut, nu țipa, nu fi impulsiv și evită să îi dezvolți o minte agresivă, pentru că îl va marca. Orice schimbare de ton i-ar putea marca nu doar copilăria, ci și întreaga viață. Nu suportă dezechilibrul și va protesta în felul lui, inclusiv prin a deveni neascultător, iar mai apoi va fi greu de crescut pentru că va intra în competiție cu tine. Cuvintele interzise sunt cele pline de agresivitate. Cuvintele necesare pentru educația lui: „armonie”, „frumos”, „veselie”, „echipă”, „ce frumos”, „recunoștință”, „beatitudine”, „mulțumire, mulțumit”, „calm”, „plăcut”, „apreciere”, „sunt lângă tine”.

Citiți și:

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi

Copilul Rac este grijuliu, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate

Luptător, pozitiv și înțelept – principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Fecioară

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.