Util pentru părinți

Creativ, corect și plin de tact – principalele caracteristici ale copilului Vărsător

By septembrie 22, 2017 No Comments

Copilul Vărsător aduce multă corectitudine în atitudinea lui și multă creativitate și inventivitate, însă va alege să facă doar ceea ce îi place. El va face totul invers și nu se va conduce după reguli. Cu cât acestea vor fi mai rigide, cu atât el va lupta mai mult. Nu îi place să fie constrâns și nici impus, indiferent de vârstă.

Este un copil deosebit și uneori ai putea să nu îl înțelegi, dacă crezi în clișee și în metode tradiționale de educație. Pentru a evita să îl stresezi, ai nevoie să te schimbi tu, în primul rând. Copilul Vărsător este unul dintre cei mai rebeli copii și, probabil, cel care nu poate sta alături de părinți, dacă aceștia sunt duri sau rigizi. Din fericire, părinții simt că au nevoie să le dea mai multă libertate acestor nativi și astfel devin mai detașați.

Fetițele Vărsător îți vor sări în ajutor, vor căuta să se dezvolte și să aducă mereu bucuria în familie. Ele sunt foarte atașate de mamă și, adesea, sunt docile și cuminți. Relația cu mama este una definitorie pentru ele și, de cele mai multe ori, vor fi calde la orice vârstă, fie în adolescență, fie la maturitate. Dacă mama a fost strictă și rece, atunci și fetița Vărsător va deveni o rebelă care va dori să îi demonstreze mamei contraexemplul și să se impună prin nonconformism și neconvenționalitate.

Băiețeii Vărsător sunt adesea plini de tact și foarte sensibili față de atitudinea taților. Ei sunt deștepți și inteligenți, însă strictețea, mai ales pedepsele aplicate de către tați, i-ar putea transforma în persoane reci și absente. Dacă tatăl băiatului Vărsător are viziunea și deschiderea necesară, atunci și copilul se va dezvolta ca un lider. Dacă tatăl este rece sau impunător, atunci copilul va deveni o persoană care mereu va face totul împotrivă sau va dori să atragă atenția asupra lui.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Ai nevoie să fii flexibil și prezent, ba chiar cu un pas înaintea prezentului, pentru a putea fi un părinte bun. Ai nevoie să fii umanist și deschis spre umanism și bunătate. Altfel copilul te va respinge, te va sfida, va alege să facă invers decât aștepți de la el, va alege anturaje diferite, ba chiar poate protesta. Un părinte mai puțin evoluat riscă să nu poată educa personalitatea născută în zodia Vărsător. Dacă ai un copil Vărsător, atunci rolul tău este să fii deschis la schimbări, să îl observi, să îl apreciezi, să îl îndrumi, să-l lauzi și să menționezi cât este de talentat și priceput.

Folosește cât mai des cuvinte, precum: „hai să ne grăbim să facem asta”, „tu înveți repede”, „eu nu le știu pe toate”, „unele persoane pot fi speciale, geniale sau cu mult mai deștepte”, „timpul se schimbă și lucrurile evoluează rapid” etc.

Citiți și:

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi

Copilul Rac este grijuliu, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate

Luptător, pozitiv și înțelept – principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Fecioară

Creativ, dornic de atenție și talentat – principalele caracteristici ale copilului Balanță

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Scorpion

Copilul Săgetător: Un copil norocos, care caută mereu experiențe noi

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Capricorn

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.