COVID-19 în Moldova: 164 de persoane au fost infectate cu noul Coronavirus
Știri

COVID-19 în Moldova: 164 de persoane au fost infectate cu noul Coronavirus

Sursa foto: axios.com

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 164 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 696 de probe. Cinci cazuri sunt de import (Polonia – 1, Federația Rusă – 4), celelalte 159 – cu transmitere locală. 17 cazuri noi au fost înregistrate în Transnistria.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 40 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 20, medici – 11, felceri – 2, farmacişti – 1, personal auxiliar – 6. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2.778 de cazuri. 

Conform evaluării realizate de Ministerul Sănătății, majoritatea persoanelor manifestă simptome de infectare într-o perioadă de șase zile. Până astăzi, 560 de persoane au fost tratate.

Pe parcursul a 24 de ore au fost înregistrate alte trei cazuri de deces, respectiv numărul persoanelor care s-au stins din viață a ajuns la 76.

  • În primul caz este vorba de un bărbat de 65 ani, din Fălești. Acesta a fost internat pe data de 14 aprilie, la Spitalul Raional Glodeni, fiind diagnosticat cu diabet zaharat de tip II și insuficienţă respiratorie.
  • În al doilea caz este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, din Transnistria, care suferea de insuficiență renală cronică.
  • A treia persoană care a decedat este un bărbat de 62 ani, din mun. Comrat. A fost internat în stare gravă la Spitalul din Comrat, pe data de 18 aprilie. Pe lângă COVID-19, suferea de boală cerebrovsculară acută, edem pulmonar și cerebral.

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că țara noastră dispune de peste 100 000 de teste și că va începe verificarea în masă în localitățile unde există focare.

Ministra Viorica Dumbrăveanu a precizat că testarea în masă va avea loc timp de două zile, și anume în instituțiile medicale, centrele de plasament și în satele cu un număr impunător de persoane infectate.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.