Coronavirus în Moldova: Încă două decese. Alți 101 moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19
Știri

Coronavirus în Moldova: Încă două decese. Alți 101 moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19

Alte 101 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din totalul de 192 de probe procesate. Este vorba despre patru cazuri de import și 97 de cazuri de transmitere locală. Totodată, încă două persoane au decedat. Bilanțul în țara noastră constituie, în prezent, 965 de cazuri.

Cazurile de import se referă la Marea Britanie – 2, Franța – 1 și Federația Rusă – 1.

Privind cele 97 de cazuri locale, este vorba despre Chișinău – 23, Ștefan Vodă – 16, Glodeni – 11, Ialoveni – 8, Orhei – 7, regiunea din stânga Nistrului – 6, Fălești – 4, Hîncești – 3, Anenii Noi, Cahul și Nisporeni – câte 2, Bălți, Călărași, Căușeni, Criuleni, Leova, Strășeni și Telenești – câte un caz. În schimb, la Soroca nu a fost înregistrat niciun caz nou.

Astăzi au decedat două persoane. În primul caz este vorba despre o persoană de 30 de ani, din Chișinău, care a fost internată pe data de 4 aprilie, în stare extrem de gravă. Aceasta suferea și de diabet zaharat de tip I.

În al doilea caz, persoana avea 70 de ani, originară din Ștefan Vodă. Pe data de 4 aprilie a fost transferată la Chișinău, în stare extrem de gravă. Avea și alte boli cronice, precum hipertensiune arterială și obezitate.

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă populației:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă!
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.