Coronavirus în Moldova: Încă 87 de cazuri noi, timp de 24 de ore
Știri

Coronavirus în Moldova: Încă 87 de cazuri noi, timp de 24 de ore

Sursa foto: Allnaijamedia.com

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 87 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus din 465 de probe prelevate în laborator. Este vorba despre un caz de import și 86 cu transmitere locală. Peste 15 000 de persoane se află în autoizolare, după ce au revenit de peste hotare.

Ieri-seara, numărul total de persoane infectate era 1.712. Azi-dimineața, acesta a fost schimbat, fiind înregistrate deja 1.847 de cazuri (+135 de cazuri). Ministerul Sănătății spune că aceste 135 de cazuri se referă la persoanele care se tratează la domiciliu cu forme ușoare ale bolii și că, de astăzi, cifra totală a persoanelor confirmate de COVID-19 va conține și numărul persoanelor care se tratează la domiciliu.

Totuși, persoanele care se tratează acasă nu sunt testate. Dacă prezintă forme ușoare și nu întrunesc criteriile de spitalizare, acestea doar sunt supravegheate telefonic de medicul de familie, care le prescrie tratament, fără ca pacienții să fie testați în laborator, pentru a fi confirmată prezența sau absența COVID-19.

În prezent, bilanțul constituie 1.934 de cazuri, ceea ce include 87 de cazuri noi de astăzi și cele 135 de persoane care se tratează la domiciliu, despre care, la fel, a fost anunțat astăzi.

Pe parcursul zilei de azi au fost înregistrate alte două decese. Este vorba despre o femeie de 69 de ani, din r. Glodeni, care mai avea diabet zaharat și hipertensiune arterială.

În al doilea caz este vorba despre o femeie de 77 de ani, din or. Sîngerei, care prezenta insuficiență cardio-respiratorie și edem cerebral.

Începând cu 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare (diabet, maladii cardiovasculare sau oncologice) vor fi tratați la domiciliu. Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor fi, în continuare, internate în spitale. La fel vor fi internați cei care au alte maladii, indiferent de vârstă, minorii și gravidele.

Vă îndemnăm să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.