Coronavirus în Moldova: Încă 118 moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, din 629 de persoane testate azi
Știri

Coronavirus în Moldova: Încă 118 moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, din 629 de persoane testate azi

Numărul persoanelor din Republica Moldova, infectate cu noul tip de coronavirus, a ajuns la 1.174. În ultimele 24 de ore, alte 118 persoane au fost testate pozitiv la prezența COVID-19, din totalul de 629 de persoane cărora le-au fost prelevate probe.

Dintre cele 118 de cazuri confirmate, este vorba despre două cazuri de import (Federația Rusă și Marea Britanie). Privind cele 116 de cazuri locale, este vorba despre Chișinău – 48, Soroca – 11, Orhei – 9, regiunea din stânga Nistrului – 10, Ștefan Vodă – 7, Glodeni – 6, Edineț și Fălești – câte 5, Strășeni – 3, Călărași – 2, Bălți, Cantemir, Criuleni, Dondușeni, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Rezina, Taraclia și Ungheni – câte un caz.

Ultimele două decese raportate:

 • Un bărbat originar din Cahul, în vârstă de 71 de ani, internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 2 aprilie. Diagnostic final: Pneumonie interstițială bilaterală, caz confirmat de infecție COVID-19.

 • Un bărbat din Glodeni, în vârstă 62 de ani, internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 6 aprilie.

În total, până astăzi au fost efectuate aproape 6.000 de teste. Totodată, 43 de persoane s-au tratat de COVID-19,  iar 27 de persoane au decedat.

Comisia Situații Excepționale a decis introducerea unui regim mai strict la Soroca, și anume: 

 • Sunt interzise deplasările în afara domiliciliului a persoanelor de peste 63 ani, dacă nu este un temei bine argumentat (produse alimentare sau medicamente).
 • Interzicerea deplasării persoanelor în grup mai mare de două persoane.      
 • Persoanele aflate în afara domiciliului, inclusiv în timpul deplasării în unitățile de transport, trebuie să utilizeze mijloace individuale de protecție.
 • Este interzis comerțul online pentru toate categoriile de mărfuri și produse, cu excepția celor din categoria alimentare, farmaceutice și articolelor igienico-sanitare.
 • Unitățile comerciale care prestează servicii în perioada de carantină trebuie să folosească mijloace individuale de protecție.
 • Este interzisă aflarea în autovehicul de orice tip a mai mult de două persoane, inclusiv conducătorul auto.

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie să fie respectate de fiecare persoană:

 • Evitați locurile publice. Stați acasă!
 • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
 • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
 • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
 • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
 • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.