Coronavirus în Moldova: Alți 86 de moldoveni s-au infectat
Știri

Coronavirus în Moldova: Alți 86 de moldoveni s-au infectat

Încă 86 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în țara noastră, în ultimele 24 de ore, dintre care 7 de import și 79 cu transmitere locală. Bilanțul în țara noastră a ajuns la 591 de cazuri.

Cele mai multe cazuri confirmate au fost în mun. Chișinău – 33, în raionul Ștefan Vodă – 26 și în Fălești – 4. În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate 4 cazuri de infecție.

Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, 7 dintre care sunt din spitalul raional din Ștefan Vodă.

Totodată, astăzi au fost înregistrate două decese cauzate de noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 65 de ani din or. Soroca, medic la Substația AMU Soroca, care a fost internată pe data de 26 martie, la Spitalul Clinic Republican. Aceasta mai avea hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie ischemică și bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Cea de-a doua persoană care a decedat este un bărbat în vârstă de 66 de ani din mun. Chișinău. A fost internat în stare extrem de gravă pe data de 1 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Pe lângă COVID-19, mai avea cardiopatie ischemică, hepatită cronică de etiologie mixtă și boală renală cronică st. III.

Guvernul Republicii Moldova anunță că au fost identificate 46 de persoane ce au încălcat regimul de izolare și 5 agenți economici care au încălcat restricțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Pe durata ultimelor 24 de ore, 1.972 de persoane au revenit în țară, dintre care 222 au intrat prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă populației:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă!
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.