Coronavirus în Moldova: Alți 149 de moldoveni infectați cu noul Coronavirus au fost depistați în ultimele 24 de ore
Știri

Coronavirus în Moldova: Alți 149 de moldoveni infectați cu noul Coronavirus au fost depistați în ultimele 24 de ore

Alte 149 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din totalul de 568 de probe procesate. Este vorba despre un singur caz de import (Marea Britanie) și 148 de cazuri de transmitere locală. Bilanțul în țara noastră constituie, în prezent, 1.438 de cazuri.

Până la această oră, în total, 56 de persoane s-au tratat, alte 29 au decedat.

De azi, 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare (diabet, maladii cardiovasculare sau oncologice) vor fi tratați la domiciliu. În acest context, toți medicii de familie din țară au fost deja instruiți și au primit schemele de tratament în conformitate cu prevederile Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor fi, în continuare, internate în spitale. La fel vor fi internați cei care au alte maladii, indiferent de vârstă, minorii și gravidele.

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat 3 tone de ajutor umanitar din partea Republicii Populare Chineze. Acesta conține echipamente de protecție individuală pentru personalul medical: combinezoane de unică folosinţă, mănuși sterile, măști medicale, măști de protecție respiratorie, botoși de unică folosință, ochelari medicali de protecție și termometre cu infraroșu.

Echipamentele de protecție vor fi distribuite în toate instituțiile medicale care tratează pacienții cu COVID-19. Pe data de 15 aprilie urmează să ajungă în țară un alt lot de echipamente de protecție, teste, medicamente și consumabile.

Vă îndemnăm să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.