Coronavirus în Moldova: 7 decese și alți 105 moldoveni diagnosticați cu COVID-19
Știri

Coronavirus în Moldova: 7 decese și alți 105 moldoveni diagnosticați cu COVID-19

Sursa foto: kltv.com

Bilanțul moldovenilor diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 2.154 (2.019 cazuri confirmate de laborator + 135 de persoane care se tratează acasă). În ultimele 24 de ore, alte 105 persoane au fost testate pozitiv, în laborator, la prezența infecției cu noul tip de coronavirus, din totalul de 640 de pacienți cărora le-au fost prelevate probe. Toate cazurile sunt de transmitere locală.

Pe parcursul zilei de astăzi, 16 aprilie, până la această oră, au fost înregistrate șapte decese provocate de COVID-19:

Una dintre persoanele decedate este Lidia Lungu, asistentă medicală din cadrul Spitalului Raional Fălești. 

  • Deces nr. 47: Femeie de 63 ani, din Chișinău, internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 5 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces nr. 48: Femeie de 63 ani, din Orhei, internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 7 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces nr. 49: Bărbat în vârstă de 76 ani, din Glodeni. Internat pe data de 6 aprilie, la Spitalul Raional Glodeni și transferat la 14 aprilie în secția ATI SR Glodeni. Boli cronice: Cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, cardiopatie aterosclerotică hipertensivă, ateroscleroză.
  • Deces nr. 50: Femeie de 68 ani, din Fălești. Internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 8 aprilie. Boli cronice: Insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces nr. 51: Bărbat de 73 ani, din Cahul, care a fost internat la Spitalul Raional Cahul, pe data de 12 aprilie. Boli cronice: cardiomiopatie hipertensivă, micronefrolitiază renală.
  • Deces nr. 52: Bărbat în vârstă de 68 de ani, din r. Ștefan Vodă, internat la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe data de 8 aprilie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă gr. II, AVC ischemic.
  • Deces nr. 53: Bărbat în vârstă de 63 de ani, din Transnistria.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.

Începând de astăzi, este activă și versiunea în limba rusă, care a fost elaborată cu sprijinul A.O. Inițiativa Pozitivă și UNFPA Moldova.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.