Coronavirus în Moldova: 2 decese și alți 114 moldoveni diagnosticați cu COVID-19
Știri

Coronavirus în Moldova: 2 decese și alți 114 moldoveni diagnosticați cu COVID-19

Sursa foto: yenisafak.com

Bilanțul moldovenilor diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 2.351 (2.282 de cazuri confirmate de laborator + 69 de cazuri confirmate clinic-epidemiologic). În ultimele 24 de ore, alte 114 persoane au fost testate pozitiv, în laborator, la prezența infecției cu noul tip de coronavirus, din totalul de 726 de pacienți cărora le-au fost prelevate probe.

Dintre acestea, 113 sunt cazuri cu transmitere locală și unul de import. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în raionul Edineț – 40 de persoane. Dintre acestea, 39 de persoane infectate sunt din satul Brînzeni, unde urmează să fie introdus regim special de carantină.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 115 persoane. Până azi, 391 de persoane au fost tratate. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese provocate de COVID-19.

În primul caz este vorba de un bărbat în vârstă de 77 ani, din r. Glodeni. A fost internat în Spitalul Raional Glodeni, pe data de 11 aprilie. Pe lângă COVID-19, suferea de cardiopatie aterosclerotică și hipertensiune arterială gr. II.

A două persoană care a decedat este un bărbat de 48 ani, din r. Fălești, internat la Spitalul Raional Fălești pe data de 7 aprilie. Două zile mai târziu, a fost transferat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Pacientul avea boli asociate, precum: accident vascular cerebral, deficit imunonutritiv, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II.


Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Aceasta este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.