Copilul tău dorește să meargă la o tabără de odihnă în această vară? Anunță administrația școlii
ȘcolarȘtiri

Copilul tău dorește să meargă la o tabără de odihnă în această vară? Anunță administrația școlii

Și în acest an, elevii din Chișinău se vor putea odihni la taberele cu sejur de zi (care activează în baza instituțiilor de învățământ din municipiu) sau la cele din afara orașului. În context, până pe data de 13 ianuarie curent, părinții trebuie să anunțe dacă doresc un loc la tabără pentru copilul lor în vara anului 2020. 

Conform unui Ordin emis de Direcția generală educație, cultură, tineret și sport, conducătorii instituțiilor de învățământ (ciclul primar și gimnazial) trebuie să realizeze câte un sondaj privind numărul solicitărilor în taberele cu sejur de zi și în afara orașului și necesitatea de inventar pentru asigurarea tuturor solicitărilor din partea copiilor și a părinților.

Menționăm că, în sezonul estival 2019, 15 665 de elevi din municipiul Chișinău s-au odihnit în taberele de odihnă din oraș și în cele din afara capitalei. Primele tabere care și-au deschis ușile au fost 20 de tabere cu sejur de zi din cadrul instituțiilor de învățământ din municipiu. Costul biletului a fost de 1.550 de lei, părinții achitând doar 310 lei sau 20% din cost. 356 de elevi au beneficiat de sejururi gratuite în tabere.

Totodată, 4.385 de elevi s-au odihnit la taberele arendate din afara orașului, printre care „Poienița Veselă” ,„Alunelul” și „Cireșarii”, inclusiv 748 de copii au obținut gratuit bilete la tabără.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă în sezonul estival sunt acordate copiilor care provin din familii în dificultate sau monoparentale, ai căror părinți au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, copii care au obținut rezultate excelente la învățătură, sportivi etc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.