Util pentru părinți

Copilul Săgetător: Un copil norocos, care caută mereu experiențe noi

By august 9, 2017 No Comments

În urma unui parteneriat încheiat între Suntparinte.md și astrologul din România Maria Sârbu, vom publica o serie de materiale în care vă vom prezenta principalele caracteristici și trăsături ale copiilor, în funcție de zodie. Totodată, astrologul român va veni cu sfaturi pentru părinți.

Astăzi vă prezentăm principalele caracteristici și trăsături de personalitate ale copilului din zodia Săgetător.

Copilul nativ al zodiei Săgetător este ca o rază de soare în familie. El aduce multă determinare și motivație. Dacă știi să-i oferi o educație bazată pe valori, atunci este foarte ușor de educat. Este un copil care caută binele și va alege calea ușoară spre idealuri. Pentru a atinge rezultate cât mai bune, el are nevoie de aprecierea, încrederea și susținerea celor apropiați. Rezultatele îi vor da încredere în sine și mereu va dori să își depășească propria condiție. Însă este bine să o facă fără excese, care îl pot epuiza, fie că este vorba de sport, fie de de carieră, fie de provocări pe care singur și le stabilește.

Este un copil norocos, care va căuta mereu noi experiențe. De aceea, trebuie să fie atent atunci când încearcă lucruri noi, căci uneori își poate expune partea rea. Este un copil care va experimenta la orice vârstă și poate deveni excesiv dacă nu știe disciplina și care sunt nevoile lui reale, precum și responsabilitățile.

Fetițele Săgetător sunt creative, vesele, expresive și au nevoie de educația și căldura taților. Ele sunt mai băiețoase, mai curajoase și își doresc mereu să fie apreciate de către tați. Mama este cea care o protejează și pe care o consideră persoană de sacrificiu, însă relația cu tatăl este cea care o conturează pe fetiță. Un tată permisiv sau înțelegător va fi un bun exemplu, iar un tată strict va fi considerat nedrept. Lipsa tatălui poate semnifica lipsa unui model important sau o tensiune pe care nu o poate accepta sau nu o poate vindeca. Totodată, mama este eroina ei, cea care îi satisface plăcerile, îi împlinește dorințele și face minuni.

Băiețeii Săgetător au un caracter puternic. Sunt foarte vorbăreți și deschiși. Ei simt nevoia de a avea mulți prieteni curajoși, pe care să-i provoace și alături de care poate risca. Se dezvoltă prin plăcerea pentru tehnică, mașini și înțelegere, exprimare, căutând limbaje și pasiuni comune cu toți prietenii lui. Sunt independenți și detașați de părinți, dorind să depășească spiritul în care cresc și valorile pe care le-au văzut la părinți. De cele mai dese ori, le reușește.

Cum poate părintele să educe optim copilul Săgetător?

Trebuie să fii atent la dorința copilului de a experimenta și de a vrea din ce în ce mai mult. Nu poți să-i interzici și nici să-l inhibi, însă poți stabili praguri și doze de adrenalină pe care să le descopere pas cu pas. El pune preț pe ceea în ce crede. Are o încredere aparte, pentru că este norocos și știe acest lucru. Conexiunea lui cu divinitatea este una aparte și demonstrează adesea acest aspect. Totuși, trebuie să-l disciplinezi, astfel încât regulile să fie în concordanță cu valorile și credințele logice sau tehnice.

Când nu știi cum să îi spui că greșește, ai nevoie să exemplifici ce a făcut și care este efectul situației. Rezultatul fiecărei experiențe este ceea ce vede sau are nevoie să înțeleagă, pentru a nu greși. Mai mult decât oricare alt copil, el știe să aprecieze și trebuie să îi educi exprimarea aprecierii. Exemple de expresii care te vor ajuta în educația lui: „ce crezi despre asta?”, „ce ți-a dat asta?”, „uite ce ai obținut dacă ai făcut așa!”, „asta mă/te bucură cel mai mult”, „dacă te face fericit, atunci este bine”, „cât mă bucură reușita ta”.

Citește și:

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi

Copilul Rac este grijuliu, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate

Luptător, pozitiv și înțelept – principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Fecioară

Creativ, dornic de atenție și talentat – principalele caracteristici ale copilului Balanță

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.