Util pentru părinți

Copilul Rac este grijuliu, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate

Postat de iunie 29, 2017 No Comments

Suntparinte.md continuă seria articolelor despre principalele caracteristici și trăsături ale copiilor, în funcție de zodie. Astăzi vă prezentăm principalele caracteristici și trăsături de personalitate ale copilului din zodia Rac, conform astrologului din România Maria Sârbu.

Dacă ai un copil născut în zodia Rac, atunci ești un părinte norocos. Copilul născut în această zodie este unul dintre cei mai grijulii, va fi aproape de părinte și la bine, și la greu, deoarece este un copil apropiat de familie, empatic și atent la emoțiile celorlalți. Fie că este fetiță sau băiețel, copilul Rac va fi apropiat de mama, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate.

Băiețeii Rac sunt adesea cei mai afectivi copii, ei oferă multă dragoste părinților și caută permanent confirmarea și iubirea lor.
Fetițele Rac sunt cele mai emotive, sunt grijulii și devotate, de regulă, taților sau părintelui care nu le ceartă.

Copilul din această zodie poate fi ușor de rănit. Atunci când nu i se răspunde cu dragoste, el poate protesta – fiind supărat și indignat până când părintele nu-și va schimba atitudinea. Totodată, poate reacționa incisiv atunci când este dezamăgit.

Dacă vrei să nu greșești în educația unui copil Rac, atunci ai nevoie să îți dedici timp pentru momente calde și afective. Copilul are nevoie de atenția ta: să vă jucați, să îi fii aproape, să îl apreciezi și să eviți duritatea. El are nevoie de armonie și motivarea părinților. Nu îl compara și evită cuvinte, precum: „am treabă”, „nu am timp”, „du-te singur”, „fă lecțiile de sine stătător”, „să îți fie rușine”, „nu mai suport”. De asemenea, foarte important – să nu fii un părinte impulsiv. Dacă cel mic vede, în copilărie, lucruri care îl traumatizează, atunci va deveni un adult fără replică și lipsit de motivație, care va căuta mereu să demonstreze ceva.

Citiți și:

Lasă un comentariu