Copiii nu vor mai apărea în reclamele pentru produse alimentare nerecomandate
Știri

Copiii nu vor mai apărea în reclamele pentru produse alimentare nerecomandate

Copiii nu vor mai putea fi implicați în activități de promovare și publicitate a produselor alimentare nerecomandate. Un Ordin în acest sens a fost semnat astăzi de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Documentul are drept scop ameliorarea statutului nutriţional al copiilor în instituţiile de învăţământ și reglementarea publicității produselor dăunătoare pentru sănătatea lor.

Printre produsele nerecomandate copiilor se numără: caramelele, ciocolata, bezelele, chipsurile, hamburgerii, gogoşii, sandwich-urile, pizza, mezelurile, snacksurile, alunele sărate, băuturile răcoritoare și energizante etc. Lista completă o puteți vedea AICI.

Conform Codului Contravenţional, cei care nu o să respecte prevederile în vigoare vor fi sancționați cu amendă ce variază de la 10 la 150 de unități convenționale pentru persoana fizică și cu o amendă de la 100 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea dreptului de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Amintim că, la 12 septembrie curent, au intrat în vigoare Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru un regim alimentar sănătos şi activitate fizică adecvată în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova, prin care se interzice consumul de carne cu adaos de aditivi alimentari (mezeluri şi salamuri), produse culinare prăjite în grăsimi şi s-a redus cantitatea de pâine și paste făinoase în meniurile copiilor.

Vedeți și:

De la 1 septembrie, copiii din școli și grădinițe vor avea noi meniuri

Ce conține meniul servit elevilor de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.