Copiii își vor sărbători ziua alături de părinți! 1 iunie - zi liberă pentru toți
ȘtiriUtil pentru părinți

Copiii își vor sărbători ziua alături de părinți! 1 iunie – zi liberă pentru toți

Sursa foto: tasteforlife.com

Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, a fost declarată zi liberă pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Astfel, niciun părinte nu va fi nevoit să meargă la serviciu, ci va petrece ziua întreagă alături de copii. 

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat la Biroul Permanent al Legislativului de deputatul liberal Alina Zotea și votat astăzi în unanimitate de Parlament.

Potrivit deputatului, părinţii din țara noastră petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor, iar în această zi este foarte important ca părinții să fie alături de copii, în special de cei care se pregătesc pentru evenimente la grădinițele și școlile primare din Republica Moldova.

„Ziua dedicată celor mici trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților. Lipsa părinților la evenimentele educative se răsfrânge negativ în dezvoltarea copiilor. Ziua Ocrotirii Copilului este un bun prilej în care părinții le pot transmite valori și modele, pot interacționa și consolida relația părinte-copil”, se menționează în document.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Sursa foto: tasteforlife.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.