„Copiii își aleg singuri locul”. Direcția educație neagă că, la Școala primară-Grădiniță nr. 91, copiii sunt discriminați
Știri

„Copiii își aleg singuri locul”. Direcția educație neagă că, la Școala primară-Grădiniță nr. 91, copiii sunt discriminați

Sursa foto: suntparinte.md

Copiii de la Școala primară-grădiniță nr. 91 „Antonin Ursu” nu sunt discriminați. Din contra, aceștia își aleg singuri locul unde doresc să se așeze în timpul activităților. Este constatarea echipei de metodiști din cadrul Direcției educație, anunțată astăzi de șefa DGECTS, Rodica Guțu.

Șefa Direcției susține că instituția pe care o conduce s-a autosesizat după difuzarea reportajului de către PRO TV Chișinău. În aceeași zi la fața locului s-a deplasat o echipă de metodiști. Din evaluare s-a constatat că, în grupa respectivă, se lucrează pe centre, după programul de alternativă „Pas cu pas”, ceea ce presupune că preșcolarii își aleg singuri locul unde se așază în cadrul activității.

În context, Rodica Guțu a venit cu un îndemn către părinți:

„Dacă presupun că e vorba de un caz de neglijență, îndemn părinții să se adreseze, în primul rând, la cadrul didactic, la directorul instituției și mai apoi la mass-media, pentru că, doar printr-o comunicare eficientă, poate fi soluționată problema și evitată stresarea atât a copilului și părintelui, cât și a cadrului didactic. Noi avem foarte multe cadre didactice de calitate. Mi-e teamă că vom ajunge într-o zi când nu va avea cine să intre în grădinițe”. 

Cât ține de taxele informale care ar fi colectate în instituție, șefa Direcției educație a menționat că materialele didactice personale (hârtie, acuarelă, carioci) nu sunt asigurate de municipalitate, respectiv „părintele trebuie să le procure, dacă vrea copilul să se dezvolte”. Pe de altă parte, toate instituțiile de învățământ din sectorul Buiucani sunt asigurate cu produse de igienă, de aceea părinții nu trebuie să colecteze bani în acest sens.

Până Centrul Național Anticorupție va prezenta rezultatele anchetei cu privire la taxele informale, directoarea Școlii primare-grădinițe nr. 91 „Antonin Ursu” are statut de bănuită și poate activa în instituție. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.