Copiii de până la 10 ani ar putea fi spitalizați împreună cu un membru al familiei
Știri

Copiii de până la 10 ani ar putea fi spitalizați împreună cu un membru al familiei

Sursa foto: centripital.org

Copiii ar putea fi spitalizați împreună cu un membru al familiei până la vârsta de 10 ani, în timp ce copiii cu dizabilitate sau grav bolnavi – până la 18 ani. O prevedere de acest fel este inclusă în proiectul de hotărâre pentru modificarea Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, care a fost supus consultărilor publice.

Conform noului document, pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 10 ani, urmează să fie asigurată spitalizarea împreună cu mama, tata, tutorele sau alți membri de familie, precum bunicul sau bunica.

De asemenea, pentru îngrijirea copilului care suferă de o maladie oncologică, a copilului cu dizabilitate sau care este grav bolnav (cu aviz medical de îngrijire suplimentară), spitalizarea însoțită urmează să fie asigurată până la vârsta de 18 ani.

Spitalizarea persoanelor cu dizabilități intelectuale și a persoanelor cu dizabilități locomotorii severe va putea fi efectuată împreună cu asistentul personal.

Actualul Program unic prevede faptul că mamele (îngrijitorul) sunt spitalizate pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 3 ani şi/sau în cazurile justificate din punct de vedere medical.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.